Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε ξεκινά σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Στην εφαρμογή της Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στη βιομηχανία και στο λιανικό εμπόριο από 1/1/2024 αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2023.

Όπως είπε είχε νωρίτερα μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον ΣΒΕ και το Διοικητικό του Συμβούλιο πάνω στις νέες πραγματικότητες που έχει δημιουργήσει το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά και στις νέες προκλήσεις που δημιουργεί η ψηφιακή κάρτα.

Παράλληλα τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα αυτή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουμε και την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για το εφαρμοστικό σκέλος του νόμου. Ο νόμος ψηφίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα είμαστε σε πλήρη εφαρμογή του πριν το τέλος Νοεμβρίου.
Όπως είπε: «Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στη βιομηχανία να δουλεύει και τα Σάββατα και τις Κυριακές με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για τους εργαζόμενους, σε συμφωνία πάντα με τον εργαζόμενο. Θεσπίζει τη δυνατότητα του πολλαπλού εργοδότη.
Θεσπίζει τους ορισμένους χρόνους ωραρίου με ελάχιστο χρόνο απασχόλησης στους on call εργαζομένους και διάφορες άλλες καινοτομίες που η πλήρης εφαρμογή τους, όπως θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, θα αλλάξει τελείως το τοπίο στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και υπέρ των εργαζομένων και υπέρ των εργοδοτών. Εμείς δεν είμαστε μία Κυβέρνηση που πιστεύουμε ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι είναι εχθροί.

Πιστεύουμε ότι εργοδότες και εργαζόμενοι είναι σύμμαχοι, είναι συνεργάτες για να πηγαίνει μπροστά η ελληνική οικονομία».

Σημείωσε δε ότι: «Κεντρικός μας στόχος παραμένει να πέσει η ανεργία κάτω από το 10% και ει δυνατόν να φτάσει στους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Είμαι αισιόδοξος ότι με τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες αυτό θα επιτευχθεί».

Επίσης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ανέφερε «αύριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουμε σε δημόσια διαβούλευση το δεύτερο μας νομοσχέδιο που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο των επαγγελματικών ταμείων, αλλά και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων που αφορούν στη ΔΥΠΑ, στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας, στη δυνατότητα εργασίας των συνταξιούχων, στη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών στον ΕΦΚΑ κλπ, που θα δώσουν επίσης διέξοδο σε πάρα πολλούς ανθρώπους για να βρουν λύση στα προβλήματά τους. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το νομοσχέδιό μας θα ψηφιστεί τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου».

Για τη δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι «υπέρ των εργαζομένων, για όσους το επιλέξουν, διότι τα επιπλέον ένσημα που θα πληρώνουν θα προσμετρούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης.

Άρα, θα παίρνουν υψηλότερη σύνταξη στο τέλος του εργασιακού τους βίου. Αυτό είναι εξαιρετικά υπέρ των εργαζομένων προς το ασφαλιστικό σκέλος, είναι υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, είναι υπέρ της ελληνικής οικονομίας, είναι υπέρ του υγειούς ανταγωνισμού».

 

πηγη:aftodioikisi.

Σχετικές αναρτήσεις

Ινδία: Περιστέρι ύποπτο για κατασκοπεία απελευθερώθηκε αφού… αθωώθηκε

lazaros lazaros

5 φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι

lazaros lazaros

Λέσβος:Διάσωση πελαργού στην Καλλονή-Άμεση η αντίδραση των πολιτών.

lazaros lazaros