Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Σαλαμίνα Προσέκρουσαν δύο πλοία στο λιμάνι των Παλουκιών

Σύγκρουση δύο πλοίων, στο ένα από τα οποία επέβαιναν 136 επιβάτες, σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (22/5) στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του λιμενικού το πλοίο «Εμπεδοκλής» που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμάνι του Περάματος με 136 επιβάτες και 77 οχήματα, κατά τηδιαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι των Παλουκιών, προσέκρουσε στο ελλιμενισμένο «Πρωτοπόρος XIV», το οποίο ήταν κενό επιβατών.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε ευτυχώς τραυματισμός και βάσει της ανακοίνωσης, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-ΑΝ πλοίο «ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ» Ν.Π. 11987, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι των Παλουκιών, προσέκρουσε στο ελλιμενισμένο Ε/Γ -Ο/Γ –ΑΝ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV» Ν.Π. 12501, προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημιές. 

Το «ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμάνι του Περάματος με 136 επιβάτες και 77 οχήματα, ενώ το «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV» ήταν κενό επιβατών και οχημάτων. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων, μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

avgi.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Αρχείο ΕΡΤ- Η ιστορία των τρόλεϊ 1976 (video)

lazaros lazaros

Mega-απάτη σε εστιατόριο: Η εφαρμογή Appodixi αποκάλυψε λογισμικό που… διέγραφε πάνω από το 60% του τζίρου!

lazaros lazaros

Κιλκίς: Πήγαμε να του ζητήσουμε το λόγο για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα, όχι για ληστεία, ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

lazaros lazaros