Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Σάλος στην Τουρκία για την παραγελία RAM στην ελληνική αμυντική εταιρεία Ιντρακόμ, από την αμερικανική Raytheon. Όλες οι εξελίξεις

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία για την παραγγελία RAM  (σύστημα κλειστής αεράμυνας) στην ελληνική αμυντική εταιρεία Ιντρακόμ από την αμερικανική Raytheon

Το θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση στα τουρκικά δημοσιεύματα καθώς πρόκειται για παραγγελία της αμερικανικής εταιρείας Raytheon, ύψους 4,16 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο “σεισμός” για την “παραγγελία” έχει σχέση με δύο γεγονότα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και είναι τα εξής:

  1. Γίνεται στην ελληνική αμυντική εταιρεία INTRACOM DEFENSE (IDE)
  2. Αφορά το Σύστημα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας RAM.

«Η Raytheon έκανε παραγγελία ύψους 4,16 εκατομμυρίων δολαρίων στην INTRACOM DEFENSE για το σύστημα Rolling Airframe Missile (RAM), το οποίο στοχεύει στην προστασία των ναυτικών πλατφορμών από αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις. Η παραγγελία καλύπτει την παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων για την υποστήριξη και τη συντήρηση του συστήματος RAM», τονίζεται.

«Το RAM Close Air Defense Missile System, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1992, βρίσκεται σε υπηρεσία σε περισσότερα από 160 πλοία στα ναυτικά 11 χωρών. Πλατφόρμες κάθε είδους χωρητικότητας, από σκάφη επίθεσης έως αεροπλανοφόρα. Προστατεύει από πυραύλους κρουζ, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και μικρούς ναυτικούς στόχους», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το σύστημα χρησιμοποιείται και από το τουρκικό ναυτικό

Με το σύστημα καθοδήγησης διπλής λειτουργίας, το RAM φθάνει σε ποσοστό επιτυχίας 95% σε μέγιστο βεληνεκές 10 χιλιομέτρων, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Το σύστημα κλειστής αεράμυνας RAM χρησιμοποιείται επίσης από το τουρκικό ναυτικό. Μαζί με τις κορβέτες κλάσης MİLGEM ADA, η Τουρκία έχει βάλει για πρώτη φορά στο απόθεμά της το σύστημα κλειστού αεράμυνας RIM-116 RAM (Rolling Airframe Missile) παραγωγής ΗΠΑ.

Τέσσερις κορβέτες κλάσης MİLGEM ADA που παραδίδονται επί του παρόντος στη Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων είναι εξοπλισμένες με συστήματα RAM. Ενώ οι εκτοξευτές του συστήματος RAMπρομηθεύονται από τη Γερμανία, οι πύραυλοι προμηθεύονται από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει εμπάργκο στην Τουρκία όσον αφορά τους πυραύλους RAM εδώ και καιρό. Με το LEVENT, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσεται από τη Roketsan, στοχεύει στην εξάλειψη του εμπάργκο σε αυτόν τον τομέα με εθνικούς πόρους.
ependitislive.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στις ΗΠΑ θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

lazaros lazaros

Η Ελλάδα στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ παγκοσμίως

lazaros lazaros

Ολυμπιακοί Αγώνες:Αυτή είναι η ελληνική αποστολή – Οι 101 αθλητές και αθλήτριες

lazaros lazaros