Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Σάνα Μαρίν: Από τον σοσιαλισμό στο κόκκινο χαλί

Τη γνωρίσαμε ως πρόεδρο του φινλανδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και μετά ως πρωθυπουργό της χώρας. Πλέον, ήρθε η ώρα να μας επανασυστηθεί ως σελέμπριτι

Η Σάνα Μαρίν αποχώρησε από την πρωθυπουργία της Φινλανδίας τον Ιούνιο του 2023. Στη διάρκεια της θητείας της δέχτηκε κριτική για διάφορες πτυχές της ζωής της στις οποίες εστίασαν τα μέσα: τι σορτσάκι φορούσε σε ένα φεστιβάλ μουσικής, πώς χορεύει στα πάρτυ, πόσο κοστίζει το πρωινό της. Λίγο μετά το τέλος της θητείας της, όπως γράφει ο Ολιβερ Μούντι στους Times, η Μαρίν αμυνόταν του δικαιώματός της στην ιδιωτικότητα κατακρίνοντας την «αδικαιολόγητη και εντελώς υπερβολική» δημοσιογραφική κάλυψη των πάρτι της.
Ετσι, το επόμενο βήμα για τη Μαρίν φαινόταν νηφάλιο, σοβαρό, προδιαγεγραμμένο: αποκτώντας έναν συμβουλευτικό ρόλο στο Ινστιτούτο Τόνι Μπλερ και μιλώντας σε σοβαρά συνέδρια για το μέλλον της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας, θα μπορούσε να αποβλέπει σε μια ανώτερη θέση στα Ηνωμένα Εθνη ή σε κάποιον άλλο διεθνή οργανισμό. «Ωστόσο, η δημοσιότητα φαίνεται ότι είναι μια συνήθεια που κόβεται δύσκολα» γράφει ο ανταποκριτής του βρετανικού Μέσου.
Τον τελευταίο καιρό τα φινλανδικά ταμπλόιντ δεν προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν την παγκόσμια περιοδεία της Μαρίν: από την επίδειξη της Βικτόρια Μπέκαμ στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, σε διάλεξη στο Λος Αντζελες, και τέλος σε γεύμα με την ηθοποιό Σάρον Στόουν. Ολα τα παραπάνω έτυχαν επιμελούς κάλυψης από την ομάδα social media της Μαρίν. Οπως επισημαίνουν αρθρογράφοι φινλανδικών εφημερίδων, η Μαρίν μεταμορφώνεται από πολιτικός σε σελέμπριτι. «Με απίστευτη ταχύτητα, η Μαρίν έχει γίνει ένα πρόσωπο που λάμπει στα αστραφτερά φώτα των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου» έγραψε η εφημερίδα Iltalehti, και μετέφεραν οι Times.


Times. Η Σάνα Μαρίν ποζάρει πριν από την επίδειξη μόδας της Βικτόρια Μπέκαμ στο Παρίσι (Instagram/@sannamarin)

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία διαχείρισης ψυχαγωγίας και ταλέντων Range Media Partners, με σκοπό να διερευνήσει ευκαιρίες στα μέσα ενημέρωσης και στην ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένων της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του ήχου και της συνεργασίας με εμπορικά σήματα.
Η Ilta-Sanomat, μια άλλη σκανδαλοθηρική εφημερίδα, δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ  για τη Mercedes E-class με την οποία κατέφθασε η Μαρίν σε εκδήλωση της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τα ρούχα και τα κοσμήματά που επέλεξε να φορέσει. Αλλοι, συμπεριλαμβανομένων αριστερών βουλευτών, κατηγόρησαν την πρώην πρωθυπουργό ότι επιδίδεται σε «σοσιαλισμό της σαμπάνιας». «Ισως η αποστασιοποίηση της Μαρίν από [τον ρόλο της ως] ηγέτη της εργατικής τάξης και η διείσδυσή της σε κοινωνικούς κύκλους που υμνούν την κατανάλωση να υπογραμμίζει την κυνική άποψη της πολιτικής εκπροσώπησης: η πολιτική χρησιμοποιείται για την προώθηση προσωπικών συμφερόντων και η ιδεολογική ρητορική είναι απλώς μια τακτική» έγραψε στο Twitter/X η Γιοχάνα Βουόρελμα, πολιτική κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Η Σάνα Μαρίν με τη Σάρον Στόουν μετά το δείπνο τους  (Instagram/@sannamarin)

Ενα χαρακτηριστικό της Μαρίν σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία της ήταν ότι θόλωνε τα όρια μεταξύ προσωπικού και δημόσιου. Ως πρωθυπουργός τα ανακάτευε συχνά, μιλώντας σε γυναικείο περιοδικό για τη δυσκολία να συνδυάσει τη δουλειά της με τη φροντίδα των παιδιών και προσκαλώντας έναν δημοσιογράφο να παίξει μπάσκετ μαζί της στο γήπεδο που είχε εγκαταστήσει στην πρωθυπουργική κατοικία.
Τον τελευταίο της χρόνο ως πρωθυπουργός έγινε πρωτοσέλιδο με φωτογραφίες και βίντεο που διέρρευσαν από το εκτός υπηρεσίας lifestyle της. Το οπτικοακουστικό υλικό εστίαζε στις χορευτικές της φιγούρες και σε ένα ξέφρενο ξεφάντωμα, που κορυφώθηκε με δυο φίλες της να ποζάρουν για μια γυμνόστηθη φωτογραφία σε ένα από τα πρωθυπουργικά γραφεία. Εκτοτε, ο φινλανδικός Τύπος κάλυψε με ενθουσιασμό το διαζύγιο της Μαρίν, τις εμφανίσεις της σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ και άλλες πτυχές της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής της, με αποτέλεσμα να προβεί σε αρκετές καταγγελίες τις εβδομάδες μετά την παραίτησή της, τον Ιούνιο. «Δεν ανέφερα τα προσωπικά μου θέματα (δημοσίως). Θα σταματήσετε, παρακαλώ;» έγραψε σε ανοικτό μήνυμά της προς τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: Protagon.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Black Friday: Η ιστορία πίσω από την καταναλωτική γιορτή

lazaros lazaros

Ουκρανία: Ρώσοι χάκερ εισέβαλαν στην ουκρανική τηλεόραση

lazaros lazaros

8 θαύματα της φύσης που πρέπει να δεις από κοντά στη ζωή σου

lazaros lazaros