Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σε εφαρμογή οι επίγειοι & εναέριοι ψεκασμοί της Περιφέρειας για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εφαρμογή ψεκασμών κουνουπιών (προνυμφοκτονία) στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά

Μια περιοχή στην οποία παρατηρείται μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω της παρατεταμένης ζέστης και ξηρασίας.

Από αέρος με ελικόπτερο, υπό την επίβλεψη της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη και παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Στέργιου Τσίρκα. συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο αεροεφαρμογές, προκειμένου να καλυφθεί μεγαλύτερη έκταση.

Από τη συνολική έκταση των 9.000 στρεμμάτων του υδροβιότοπου, ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν στα 4.000 στρέμματα και χρειάστηκαν 8 πτήσεις με ψεκαστικό ελικόπτερο.


Αεροψεκασμοί πραγματοποιούνται στα σημεία όπου δεν υπάρχει προσβασιμότητα από εδάφους, βάσει ειδικής χαρτογράφησης που έχει προηγηθεί, καθώς και δειγματοληψιών των πληθυσμών προνυμφών σε όλους τους τομείς στους οποίους διαχωρίζεται ο υδροβιότοπος, με προτεραιότητα σε εκείνους όπου καταγράφεται υψηλή πυκνότητα πληθυσμών κουνουπιών.


Παράλληλα, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι ψεκασμοί από εδάφους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Στο Σχινιά συγκεκριμένα, οι επίγειοι ψεκασμοί θα συνεχιστούν και αύριο και μεθαύριο, σύμφωνα με το 2ο κύκλο περιφοράς του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αντιμετώπισης των Κουνουπιών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βίκυ Καβαλλάρη


παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία των αεροψεκασμών και ενημερώθηκε για την πορεία των προγραμμάτων για την διαχείριση και αντιμετώπιση των κουνουπιών από την Διευθύντρια Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής κ. Μαρία Κοτομάτα, τον Πρόεδρο της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής Παρακολούθησης-Παραλαβής του Έργου της Περιφέρειας κ. Γεώργιο Κώνσταντο, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των αεροψεκασμών.

Η Αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας την προτεραιότητα που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς


για την με κάθε τρόπο προστασία της υγείας των πολιτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών και τους απορρέοντες από αυτήν κινδύνους, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Κουνουπιών που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, συστηματικά και με υπευθυνότητα, παρεμβαίνοντας επιπλέον και με έκτακτες εφαρμογές ψεκασμών, όπου κριθεί αναγκαίο.

Να επισημάνουμε ότι, παράλληλα με την Περιφέρεια, όλοι οι Δήμοι


έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση να υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα εντός του αστικού ιστού, διενεργώντας καθαρισμό και ψεκασμούς σε όλα τα φρεάτια των όμβριων υδάτων, όπως και σε σημεία με στάσιμα νερά.

«Για μία Αττική ασφαλή για όλους!».
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
17ο χλμ Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη – ΤΚ 15351
https://www.patt.gov.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΓΛΙΑΝΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

lazaros lazaros

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε ξεκινά σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

lazaros lazaros

Mε 159 «ναι» υπερψηφίστηκε χθες στη Bουλή το νομοσχέδιο για την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

lazaros lazaros