Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κεφαλονιά: Τα δύο σενάρια του Γεράσιμου Παπαδόπουλου – Ποιο είναι το επικίνδυνο

Ο σεισμός στην Κεφαλονιά, μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (3/3) αποτέλεσε μία αρχή μικρών δονήσεων, που καταγράφηκαν στο νησί των Επτανήσων.

Ο δεύτερος ισχυρότερος σεισμός στην Κεφαλονιά ανήλθε στα 2,7 Ρίχτερ, με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο να μιλάει στην ΕΡΤ και να αναλύει τα δύο σενάρια των συνεχών δονήσεων στο νησί.

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα» τόνισε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εξηγώντας στη συνέχεια τα δύο σενάρια για την Κεφαλονιά, το λιγότερο αλλά και το περισσότερο επικίνδυνο.

Τα δύο σενάρια

Ειδικότερα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλοςμιλώντας για τον σεισμό στην Κεφαλονιά, ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη δραστηριότητα, αναλύοντας τις δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε “σμηνοσειρά”, δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος.

«Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε» εξήγησε προηγουμένως, προτού αναλύσει το σεισμικό φαινόμενο.

πηγη:readergr

Σχετικές αναρτήσεις

Ιρανική τηλεόραση: Βίντεο από την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ.

lazaros lazaros

Πατέρας και κόρη στην Καλαμάτα τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα: Συνελήφθη ένας 58χρονος

lazaros lazaros

Ερχεται νέος ΚΟΚ με τρία σημεία – φωτιά

lazaros lazaros