Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Σταϊκούρας: Το Boeing της «Ολυμπιακής» στο Ελληνικό συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του αεροσκάφους Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS στο Ελληνικό, παραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομιάα της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».
Όπως είπε ο υπουργός, η πολιτική αεροπορία είναι ένας κλάδος με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της.

Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις.

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Η πρωτοβουλία της εταιρείας ZELA AVIATION και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ενισχύει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αναπτύσσει την τοπική οικονομία και διατηρεί και προβάλλει ψηφίδες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

ot.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Έλληνο-Ελβετική ανασκαφή στην κορυφή του Ελλανίου Όρους στην Αίγινα

lazaros lazaros

Η Ελένη Αντωνιάδου επιστρέφει δυναμικά με τραγούδι της Έλενας Μανιάτη!

lazaros lazaros

Παράνομες ξαπλώστρες στη Μύκονο.Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου

lazaros lazaros