Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Στέφανος Κασσελάκης: Πως συνέτριψε τον “βαθύ ΣΥΡΙΖΑ”. Τα “εφιαλτικά” σενάρια της επόμενης μέρας

Σε εποχή Κασσελάκη εισέρχεται η Κουμουνδούρου, καθώς κατάφερε να συντρίψει τον “βαθύ” ΣΥΡΙΖΑ και να αναλάβει τα ηνία του κόμματος.

Ο 35χρονος επιχειρηματίας επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου με διαφορά 13,38%, λαμβάνοντας, με καταμετρημένο το 75%, 56.461 ψήφους, και ποσοστό 56,69%, έναντι 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31% της αντιπάλου του.

Το μέγεθος της νίκης του κ. Κασσελάκη γίνεται αντιληπτό εάν αναλογιστεί κανείς ότι για τους περισσότερους ήταν άγνωστος και κατέθεσε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του κόμματος προς τα τέλη Αυγούστου.

Τρεις είναι οι λόγοι που ο κ. Κασσελάκη νίκησε κατά κράτος τον “βαθύ ΣΥΡΙΖΑ”:

  • Απευθύνθηκε στη μεγάλη μάζα των Κεντροαριστερών ψηφοφόρων που ναι μεν στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με κρύα καρδιά
  • Έδωσε προοπτική εξουσίας σε έναν κόσμο που συνειδητοποιούσε μέρα με τη μέρα ότι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος “έσπρωχναν” τον ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά.
  • Είχε επικοινωνιακό χάρισμα και κατάφερε να κάνει τους πολίτες να πιστέψουν ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ηγεμονία Μητσοτάκη.

Δύσκολη η επόμενη ημέρα, σενάρια διάσπαση

Η νίκη του κ. Κασσελάκη είναι εκκωφαντική, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο δρόμος του στην Κουμουνδούρου θα είναι εύκολος.

Η συνύπαρξη του με την αριστερή τάση είναι εξαιρετικά δύσκολη και ο εμφύλιος διάσπασηςδείχνει να είναι προ των πυλών

Από τη μια βρίσκονται αυτοί που δέχονται κατηγορίες ότι κρατούν κλειστές τις πόρτες της διεύρυνσης και θέλουν έναν ΣΥΡΙΖΑπεριχαρακωμένο στα αριστερά του.

Από την άλλη αυτοί που λένε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ακολουθούν έναν αλεξιπτωτιστή μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι ντρέπονται να πουν ότι θέλουν να φύγουν από τη ριζοσπαστική αριστερά και να γίνουν νέο ΠΑΣΟΚ

Εκφραστές της πρώτης μειοψηφικής τάσηςείναι ο Τζανακόπουλος, ο Φίλης, ο Τσακαλώτος και ο Σκυρλέτης και της δεύτερης που είναι η πλειοψηφική ο Παππάς, η Τζάκρη και ο Γιώργος Τσίπρας, γεγονός που καθιστά σαφές ότι η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη και η διάσπαση δεν αποκλείεται
Στο συνέδριο το μεγάλο ξεκαθάρισμα
Με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά, η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι ο κ. Κασσελάκης θα επιχειρήσει σύνθεση απόψεων, κάτι που έκανε σαφές και τα μεσάνυκτα από την Κουμουνδούρου όταν μίλησε για προοδευτική παράταξη.
Ωστόσο αποτελεί κοινό μυστικό ότι το μεγάλο ξεκαθάρισμα θα γίνει στο συνέδριο, αν και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους 150.000 ψηφοφόρους που πήραν μέρος στη διαδικασία.

Παράδοση παραλαβή

Η παράδοση παραλαβή θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει έμφαση στο θέμα της ενότητας, είναι όμως προφανές ότι τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο στον ΣΥΡΙΖΑ
 Iiependitis.gr

Σχετικές αναρτήσεις

NΈΑΓέφυρα Ρίου-Αντίρριου: 19 χρόνια συνεχής εξέλιξης και προόδου

lazaros lazaros

Σε υψηλό όλων των εποχών «πετάει» η χρυσή λίρα – Στους 151,8 τόνους αυξήθηκαν τα αποθέματα του χρυσού

lazaros lazaros

Δημιουργήθηκαν 112 χιλιάδες νέες επιχειρήσεις το 2023 – Ποιοι κλάδοι αναπτύσσονται

lazaros lazaros