Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στο Δήμο Λαυρεωτικής ο Περιφερειάρχης Αττικής

Πάνω από 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για σημαντικά έργα και αναπτυξιακές δράσεις σε Λαύριο και Κερατέα.

 

Γ. Πατούλης: «Η Λαυρεωτική και συνολικά η Ανατολική Αττική εξελίσσεται με τη συμβολή και της Περιφέρειας Αττικής σε ένα αναπτυξιακό, τουριστικό και σύγχρονο κόμβο»

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μετέβη σήμερα στο Δήμο Λαυρεωτικής. Ο προϋπολογισμός των έργων και των υποδομών που χρηματοδοτούνται μέσω πόρων της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής και έχουν προσδώσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο στην ευρύτερη περιοχή, ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο Δήμο Λαυρεωτικής, προέβη στην υπογραφή δύο σημαντικών προγραμματικών συμβάσεων. Η μία προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, αφορά στη χρηματοδότηση ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές της Κερατέας και η δεύτερη προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, στην κατασκευή γηπέδου 9Χ9 στο δημοτικό στάδιο Κερατέας.

 

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην περιοχή όπως την «Οικία Μπία», ένα διατηρητέο κτίριο το οποίο θα μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντίων το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Βαρυθυμιάδη και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Παράλληλα επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου, όπου και συζήτησε με την Πρόεδρο Ι. Κουλουβράκη για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου το Λιμάνι Λαυρίου να γίνει πιο σύγχρονο και λειτουργικό, ενώ είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκά, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη της περιοχής στο Δημαρχείο Λαυρίου.

Κατά τη συζήτηση ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη επισημαίνοντας πως από την πρώτη μέρα της θητείας του είναι δίπλα στο Δήμο και αφουγκράζεται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθως έγινε αναφορά στο σύνολο των σημαντικών έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια με έμφαση στη χρηματοδότηση πολεοδομικών μελετών συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. Ευρώ, με συνέπεια να μπαίνουν στο σχέδιο πόλης περιοχές Α’ και Β΄ κατοικίας, μετά από δεκαετίες αναμονής.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η επίσκεψη του ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης του Λαυρίου, παρουσία και της Βουλευτού της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολίτες, τοπικούς φορείς της πόλης και μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

 

Κατά την επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Μητροπολιτικών Υποδομών Αθ. Κατσιγιάννη, την Εντεταλμένη σε θέματα άσκησης κοινωνικής εργασίας Γ. Βλάχου, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με την παράταξη του Γ. Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική» Α. Γκίνη-Πέτρου, Β. Καβαλλάρη και Χ. Γαλανοπούλου, Αντιδημάρχους, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και άλλους.

 

Γ. Πατούλης: « Στο Λαύριο γίνονται έργα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες»

 

Στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής ο Γ. Πατούλης-Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δ. Λουκά

 

Κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε ο κ. Πατούλης με τον Δήμαρχο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου στο Δημαρχείο της πόλης, αναφέρθηκε στις σημαντικές υποδομές που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, υπογραμμίζοντας πως δόθηκε προτεραιότητα σε έργα που θωρακίζουν την ασφάλεια της πόλης, ευνοούν την ανάπτυξη της περιοχής, δίνουν κίνητρα στους νέους να αθλούνται, αλλά και συμβάλλουν στην αξιοποίηση των περιουσιών των κατοίκων.

«Σταδιακά η Λαυρεωτική και συνολικά η Ανατολική Αττική μετατρέπεται σ΄ έναν αναπτυξιακό, τουριστικό και σύγχρονο κόμβο. Όταν συνεργάζονται αρμονικά ο Α΄ και ο Β΄Βαθμός Αυτοδιοίκησης τα αποτελέσματα είναι ορατά στους πολίτες. Καταφέραμε με τη στήριξη και της κυβέρνησης να αλλάξουμε την όψη της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη χρηματοδότηση πολεοδομικών μελετών προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων εντάχθηκαν ή είναι στη φάση ένταξης στο σχέδιο πόλης χιλιάδες στρέμματα περιοχών που θα αφορούν Α και Β κατοικία, αλλά και τουριστικές υποδομές, με ιδιαίτερη έμφαση στη Πολεοδομική Μελέτη & Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας της 1ης Πολεοδομικής Ενότητας Πουνταζέζας, «ένα αίτημα χρόνων», όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του Δήμου, αναγνωρίστηκε η συμβολή των στελεχών της Περιφέρειας στο να αντιμετωπιστούν χρόνια ζητήματα και τα οποία με την επίλυση τους ανοίγουν το δρόμο για την περαιτ

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Live ο χάρτης με τα αποτελέσματα

lazaros lazaros

Βιωσιμότητα και στήριξη των κτηνοτρόφων – Μεγάλη η προσπάθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού

lazaros lazaros

ΜΑΡΊΝΕΣΣήμερα οι προσφορές για την παραχώρηση του λιμένα Βόλου .Ποιοι είναι οι μνηστήρες

lazaros lazaros