Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Πισπιρίγκου. «Έχω ήδη ασκήσει έφεση» – Η αντίδραση της στο άκουσμα της απόφασης για την ενοχή και τα ισόβια.

Σιωπηλή άκουσε χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε για εκείνη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Μια απόφαση που ήταν ομόφωνη και την έκρινε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα δεν αντέδρασε σε κανένα στάδιο της χθεσινής κρίσιμης συνεδρίασης του δικαστηρίου, ούτε και όταν η πρόεδρος της ανακοίνωσε ότι της επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.

Μάλιστα, δεν ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια να δηλώνει πως πλέον η επόμενη «μάχη» της εντολέα του προκειμένου να αποδείξει, όπως είπε, την αθωότητά της θα δοθεί στο Εφετείο. Η μόνη στιγμή που η φωνή της Ρούλας Πισπιρίγκου ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα, ήταν όταν η πρόεδρος την ενημέρωσε ότι έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

«Την έχω ασκήσει ήδη» ήταν η απάντηση της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα, η οποία δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της αλλά και τον εκνευρισμό της για την βαριά καταδίκη της. Αντίθετα, δικαιωμένος δήλωσε δια των δικηγόρων του ο Μάνος Δασκαλάκης πατέρας του μικρής Τζωρτζίνας, ο οποίος παραστάθηκε στη δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της πρώην, σήμερα, συζύγου του.

pispirigkou diki 1
Δίκη της 35χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024. Η δίκη είχε διακοπεί για περίπου 1,5 μήνα λόγω της αποχής των δικηγόρων και αναμένονταν να απολογηθεί η κατηγορούμενη.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ομόφωνη η απόφαση για Πισπιρίγκου

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κάθε απόφαση που ανακοίνωνε χθες το δικαστήριο για την υπόθεση την Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ομόφωνη.

Συγκεκριμένα, οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι ομόφωνα αποφάσισαν την ενοχή της και για τα δυο κακουργήματα για τα οποία δικάστηκε, ομόφωνα της επιβλήθηκε η ισόβια κάθειρξη όπως και ομόφωνα απορρίφθηκαν όλα τα αιτήματα που είχε υποβάλλει στο δικαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης της.

Με την απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε έτσι δεκτή στο σύνολό της την πρόταση που είχε κάνει η εισαγγελέας της έδρας ζητώντας την ενοχή τα 35χρονης όπως κατηγορείται.

Αν και η αυλαία της δίκης για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας έπεσε χθες έπειτα από συνολικά 99 συνεδριάσεις, η Ρούλα Πισπιριγκου δεν θα σταματήσει να «επισκέπτεται» τα δικαστήρια. Αυτή τη περίοδο δικάζεται και για τον θάνατο των άλλων  δυο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας.

Σύμφωνα με την κατηγορία η 35χρονη αφαίρεσε τη ζωή των δυο κοριτσιών της προκαλώντας τους ασφυξία. Σκοπός της ήταν – σύμφωνα με την απόφαση να επανασυνδεθεί με τον Μάνο Δασκαλάκη. Και αυτή η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει ομόφωνα τα αιτήματα της Ρ. Πισπιρίγκου περί διαβιβασης πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία

Το δικαστήριο τέλος με ομόφωνη απόφασή του αφαίρεσε ομόφωνα τον χρόνο της προφυλάκισης της κατηγορουμένης, επικύρωσε την κατάσχεση και διέταξε δήμευση κατασχεθέντων και επέβαλλε ομόφωνα τα νόμιμα έξοδα στην κατηγορουμένη.

πηγη:lawandorder.

Σχετικές αναρτήσεις

Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς στο Ιόνιο: Δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή του κινδύνου για να χτυπήσουμε το καμπανάκι

lazaros lazaros

Παραδόθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό τα τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk (video)

lazaros lazaros

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

lazaros lazaros