Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού – Με καβουρόψιχα πίτες, τάκος, τορτίγιες και bao buns θα γεμίσουν τα πιάτα για την προώθηση της κατανάλωσης του ξενικού είδους

Με καβουρόψιχα θα γεμίσουν πίτες, τάκος, τορτίγιες και bao buns οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού που διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη με στόχο την προώθηση κατανάλωσης του συγκεκριμένου ξενικού είδους αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού τόσο για τις επιπτώσεις των ξενικών ειδών, όσο και για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μέσω των διατροφικών μας επιλογών.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η περιβαλλοντική οργάνωση iSea και το Blue Marine Foundation γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας με το Φεστιβάλ που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Pick the Alien και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Street Foods in Greece.

«Θα διαθέσουμε προς κατανάλωση 30 κιλά καβουρόψιχα, προωθώντας έναν χρήσιμο τρόπο για να εξαλειφθεί το πρόβλημα βάζοντας στο πιάτο μας τα μπλε καβούρια Ατλαντικού που αφθονούν στο Θερμαϊκό κόλπο». εξηγεί στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ολυμπία Κουκουβέτσιου από την iSea.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι πλέον έχει ενταχθεί στους καταλόγους μεγάλου αριθμού εστιατορίων, όχι μόνο υψηλής γαστρονομίας αλλά και σε ψαροταβέρνες καθώς ο κόσμος το προτιμά και το επιλέγει.

Σημειώνεται ότι από το 2020 που ξεκίνησε η διοργάνωση του Φεστιβάλ, περισσότεροι από 7.000 Θεσσαλονικείς κι επισκέπτες έχουν γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, καταναλώνοντας περισσότερους από 3 τόνους καβουριού.

Σήμερα, από τις 19:00 έως τις 23:00, στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, οι σεφ Βασίλης Πανταζής και Jonathan Harnett, θα προσφέρουν δωρεάν ξεχωριστές συνταγές με μπλε καβούρι, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιαπωνία και το Μεξικό.

Μαζί τους, επωφελούμενοι από τον Φάρο του Κόσμου θα παρασκευάζουν παραδοσιακές πίτες για να γεμιστούν με καβουρόψιχα.

Η iSea θα βρίσκεται εκεί για να ενημερώνει για την εξάπλωση και τις επιπτώσεις των θαλάσσιων ξενικών ειδών ενώ μέλη της incommon θα αναλάβουν τη συλλογή των υπολειμμάτων τροφής ώστε να κομποστοποιηθούν, και θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ερυθρά Θάλασσα: Ο αντίκτυπος στη διεθνή οικονομία.

lazaros lazaros

Εκπρόσωποι από 24 πανεπιστήμια της Κίνας βρίσκονται στην Ελλάδα για να διερευνήσουν συνεργασίες με ελληνικά ΑΕΙ

lazaros lazaros

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ “ΠΑΠΠΑ” ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: Σ’ εμάς οι ξένες γλώσσες παύουν να είναι ξένες!

lazaros lazaros