Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Θεσσαλονίκη – Μητροπολίτης Φιλόθεος: Η βία δεν εκφράζει τον τρόπο της ζωής των ορθοδόξων χριστιανών

Την ομοφοβική επίθεση χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη καταδικάζει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος εκφράζοντας παράλληλα την τεράστια ανησυχία του ως προς τις επικίνδυνες διαστάσεις που λαμβάνουν φαινόμενα βίας.

«Με πόνο καρδιάς ανέγνωσα στα Μέσα Ενημέρωσης την είδηση περί της επίθεσης που δέχτηκαν δυο πρόσωπα στην Θεσσαλονίκη, από άλλους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι, οι οποίοι εξέφρασαν με αυτό τον βάρβαρο και απαράδεκτο τρόπο την διαφωνία τους για την εμφάνιση τους» τονίζει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας:

«Το τελευταίο αυτό περιστατικό βίας, μαζί με άλλα που έχουν προηγηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα (ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας, βίας κατά ανηλίκων, ανθρωποκτονίες, επιθέσεις εναντίων Ιερών Ναών κ.ά.), δημιουργούν στην τοπική μας κοινωνία τεράστια ανησυχία ως προς τις επικίνδυνες διαστάσεις που λαμβάνουν αυτά τα φαινόμενα».

«Ως Επίσκοπος της Ορθόδοξου Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης, δηλώνω ότι η βία δεν εκφράζει τον τρόπο της ζωής των ορθοδόξων χριστιανών.

Η χρήση βίας δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο, απεναντίας καταδικάζεται απερίφραστα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Ευαγγελικό ήθος» υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Φιλόθεος, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, για το περιστατικό της επίθεσης εναντίον δύο ατόμων στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Για να συμπληρώσει ότι «ο Χριστός μας δεν «σταυρώνει», αλλά σταυρώνεται ο Ίδιος, δεν βιαιοπραγεί, αλλά δέχεται ο Ίδιος τη βία, δεν λοιδορεί ποτέ την οποία ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά ακόμη κι όταν ο Ίδιος λοιδορείται και βλασφημείται, ευλογεί τους πάντες και καλεί προς μετάνοια».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αφού προτρέπει όλους μας γίνουμε περισσότερο ανθρώπινοι, «όπως ο Χριστός μας δίδαξε:

‘’Να αγαπάτε τους εχθρούς σας και να κάνετε το καλό, δίχως να ελπίζετε σε καμιά ανταπόδοση’’ (Λουκ. 6. 35)», προαναγγέλλει ότι η Ιερά μητρόπολη σε συνεργασία με τοπικούς φορείς θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη φαινομένων βίας.

πηγη:mononewsgr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μενδώνη επιστρέφει την κλεμμένη συλλογή Στερν στις ΗΠΑ

lazaros lazaros

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της έρευνας για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.

lazaros lazaros

Kλαίρη Σαραντάκου. Μια υπέροχη αυτοδιοικητική βραδιά.Παρουσίαση υποψηφίων του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

lazaros lazaros