Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν υφίσταται «σκληρή προσγείωση», αναφέρει η κρατική τηλεόραση χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες

ΝΤΟΥΜΠΑΙ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (AP) — Ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι υπέστη «σκληρή προσγείωση» την Κυριακή, ανέφεραν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίσουν αμέσως.

Ο Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το έθνος του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

Με τον Ραΐσι ταξίδεψαν ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν και άλλοι αξιωματούχοι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Ένας αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης χρησιμοποίησε τη λέξη «σύγκρουση» για να περιγράψει το περιστατικό, αλλά παραδέχτηκε σε μια ιρανική εφημερίδα ότι δεν είχε φτάσει ακόμη ο ίδιος στο σημείο.

Ούτε το IRNA ούτε η κρατική τηλεόραση έδωσαν πληροφορίες για την κατάσταση του Ραΐσι.

Οι διασώστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, αλλά δυσκολεύτηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες. Είχε αναφερθεί ισχυρή βροχή και ομίχλη με λίγο άνεμο. Το IRNA αποκάλεσε την περιοχή «δάσος».

Ο Ραΐσι βρισκόταν στο Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που έχτισαν τα δύο έθνη στον ποταμό Άρας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρά τις ψυχρές σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με όπλα στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Τεχεράνη το 2023, και τις διπλωματικές σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με το Ισραήλ, το οποίο η σιιτική θεοκρατία του Ιράν θεωρεί τον κύριο εχθρό της στην περιοχή.

https://apnews.com/article/iran-helicopter-raisi-b483ba75e4339cfb0fe00c7349d023b8

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

«Τον έβγαλα από τη μέση…»: Ο Τραμπ βρίζει τον Μπάιντεν ενώ παίζει γκολφ και γίνεται viral – ΒΙΝΤΕΟ

lazaros lazaros

Την Παρασκευή στον εισαγγελέα ο Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό μέσα σε μπαρ

lazaros lazaros

Υπουργικό Συμβούλιο – Κ. Μητσοτάκης: Μπόνους παραγωγικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους -Το σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους»

lazaros lazaros