Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Το ποτάμι των «νεράιδων» που είναι μισή ώρα από την Αθήνα

Ένα «ησυχαστήριο» που ξεκουράζει τόσο το μάτι όσο και την ψυχή κρύβεται μόλις μισή ώρα από την Αθήνα, σε ένα σημείο που θυμίζει μυστικό κήπο παραμυθιού, με πυκνή καταπράσινη βλάστηση, παχιά σκιά και ποτάμι με γάργαρα νερά.

Πρόκειται για τη ρεματιά Βαρνάβα, ένα πανέμορφο ποτάμι στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Βρίσκεται κοντά στο Καπανδρίτι, μέρος ενός εκπληκτικού φυσικού τοπίου.

Η ροή του ποταμού διακόπτεται από απανωτά κλιμακωτά φράγματα, που δημιουργούν φυσικές, πεντακάθαρες κολυμπήθρες, ενώ το τοπίο γύρω από την όχθη συνθέτουν αιωνόβια πλατάνια, καταπράσινη βλάστηση, και ένα παλιόξύλινο γεφυράκι.

Το ποτάμι των «νεράιδων»

Το μέρος και η γύρω περιοχή είναι τόσο όμορφα και παρθένα, που θα νομίζετε ότι αν κάνετε αρκετή ησυχία, θα αρχίσουν να βγαίνουν από τα νερά και τους κορμούς νεράιδες.

Ακριβώς πάνω από τις όχθες, υπάρχει ένα μικρό καφέ όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τη φύση και να πιείτε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας. Το μέρος είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά, ενώ η ιδανική περίοδος να το επισκεφθείτε είναι από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη.

Η περιοχή είναι επίσης ιδανική για πεζοπορία και ποδηλασία, ενώ αφού απομακρυνθείτε από τη ρεματιά Βαρνάβα, μπορείτε να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Μέρη όπως το Καπανδρίτι, το Φράγμα του Μαραθώνα και ο Ωρωπός αξίζουν όλα ως προορισμοί.

reader.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αιτήματα και προτάσεις των μελισσοκόμων του Έβρου για τις καταστροφές απ’ τις πυρκαγιές

lazaros lazaros

Ισραήλ: Ζήτησε εκκένωση των σχολείων της UNRWA στην πόλη της Γάζας

lazaros lazaros

Γλυφάδα: Οι μεγάλες επενδύσεις που αλλάζουν το τοπίο της περιοχής

lazaros lazaros