Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Το βιομηχανικό ακίνητο της Πίτσος στον Ρέντη αγοράζει η Σκλαβενίτης – Στόχος η δημιουργία μεγάλου logistics centre.

Το πρώην εργοστάσιο Πίτσος στο Ρέντη Αττικής αγοράζει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας να τοποθετείται χρονικά εντός του Δεκεμβρίου.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του euro2day, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος. Στο βιομηχανικό ακίνητο – το οποίο σήμερα ανήκει στην BSH Hellas – λειτουργούσε από το 1959 έως τον Απρίλιο του 2021 το εργοστάσιο της Πίτσος. Η ιστορία της εταιρείας που παρήγαγε στην Ελλάδα ψυγεία, φούρνους, γκαζιέρες, θερμάστρες πετρελαίου και άλλα διαρκή αγαθά νοικοκυριού, ξεκίνησε το 1865. Το 1974, η Πίτσος εισήλθε σε συνεργασία με τη Γερμανική Siemens, ενώ τρία χρόνια αργότερα εξαγοράστηκε από την Bosch-Siemens Hausgerate GmbH και τη Siemens A.E. Hellas.

Το βιομηχανικό ακίνητο που αγοράζει η Σκλαβενίτης

Η συνολική έκτασή του ξεπερνάει τα 53 χιλ. τ.μ. και η Σκλαβενίτης έχει σκοπό να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο εφοδιαστικό κέντρο (logistics centre). Συγκεκριμένα, το ακίνητο βρίσκεται στον Άγιο Ιώαννη Ρέντη στην οδό Παρνασσού 8, με συνολική επιφάνεια ορόφων 53.399 τ.μ., σε κτίριο που έχει αναγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 51.845,86 τ.μ..

Ο όμιλος Σκλαβενίτη σήμερα διαθέτει αποθήκες και κέντρα διανομής μεταξύ άλλων σε Ελευσίνα, Οινόη, Οινόφυτα, Σπάτα, Κρήτη, και Θεσσαλονίκη, ενώ πέρυσι ενίσχυσε τις υποδομές της με το Darkstore στην περιοχή της Κηφισιάς, το οποίο εξυπηρετεί το eMarket Σκλαβενίτης.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για την Πίτσος που θα μπορούσε να την έχει σώσει

Η Πίτσος δεν αποκλείεται να είχε επιβιώσει και μάλιστα με αρκετή επιτυχία, αν είχε υλοποιηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο του 2009 της Bosch und Siemens Hausgerate GmbH για τη μετεγκατάσταση της μονάδας από το Ρέντη στη Μαγούλα Αττικής μέσω μεγάλης επένδυσης 60 εκατ. Ευρώ.

Το σχέδιο αυτό, που παρέμεινε στα χαρτιά, προέβλεπε τη συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων της BSH Hellas (εργοστασίου, κέντρου διανομής/logistics, γραφείων και χώρων πώλησης), σε έναν νέο χώρο, με το οικόπεδο να έχει βρεθεί και να έχει μάλιστα προσυπογραφεί και σχετικό προσύμφωνο αγοράς και μετεγκατάστασης. Ο δεσμευτικός χρονικός ορίζοντας που είχε θέσει η Γερμανική εταιρεία για την ολοκλήρωση του σχεδίου μετεγκατάστασης ήταν μέχρι το δεύτερο τρίμηνο 2013, όμως αυτό τελικά δυστυχώς εγκαταλείφθηκε τον Νοέμβριο του 2011.

πηγη:economico

Σχετικές αναρτήσεις

Είκοσι Έλληνες influencers δέχτηκαν έλεγχο από τις ευρωπαϊκές αρχές

lazaros lazaros

Η Ευρώπη των μουσείων και οι νέες προοπτικές: Συνέδριο στη Αθήνα

lazaros lazaros

Χανιά: Τραγωδία από την πτώση του αεροσκάφους στο Μάλεμε – Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες

lazaros lazaros