Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Tόνοι λάβας «καταπίνουν» δρόμο στην Ισλανδία – Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Εξακολουθεί τα ρέει στους δρόμους και στα βουνά της Ισλανδίας η λάβα από την έκρηξη του ηφαιστείου που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην περιοχή της χερσονήσου Ρέικιανες.

Βίντεο που δημοσίευσε το ΒΒC δείχνει την καταστροφική της πορεία που «καταπίνει» έναν δρόμο. Παρά το τρομακτικό σκηνικό οι Αρχές είναι καθησυχαστικές καθώς η ταχύτητα με την οποία κινείται είναι αργή και φαίνεται πως δεν είναι απειλητική για τους ανθρώπους που έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Δορυφόρος της ΝASA κατέγραψε το «πύρινο ταξίδι» της αποτυπώνοντας από ψηλά τη δύναμη της Φύσης. Η έκρηξη, η πέμπτη κατά σειρά από τον Δεκέμβριο, ήταν η ισχυρότερη στην περιοχή από τότε που ενεργοποιήθηκαν τα ηφαιστειακά συστήματα στην χερσόνησο Ρέικιανες πριν από τρία χρόνια, έχοντας παραμείνει αδρανή για οκτώ αιώνες, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, καθώς μελέτες έδειξαν ότι το μάγμα συσσωρεύεται στο υπέδαφος.

Σχετικές αναρτήσεις

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία – Πορεία προς το υπουργείο Υγείας

lazaros lazaros

Παρουσίαση του βιβλίου- λευκώματος της Μιράντας Παυλίδου με τίτλο ” Η ιστορία των λιγνιτών της δυτικής Μακεδονίας (1925 – 1957)

lazaros lazaros

Starbucks: Οι Αμερικανοί γυρνούν την πλάτη στον ακριβό καφέ τους – Η εταιρεία στρέφεται στην Κίνα

lazaros lazaros