Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Βίντεο: Αεροσκάφη από όλη την ιστορία της αεροπλοΐας σε φαντασμαγορική επίδειξη στην Ουάσινγκτον

Δεκάδες αεροσκάφη από κάθε εποχή της αεροπορικής ιστορίας ανέβηκαν στον ουρανό πάνω από την Ουάσιγκτον το Σάββατο (11 Μαΐου), καθώς οι θεατές παρακολούθησαν την εντυπωσιακή επίδειξη από το National Mall.

Στην εκδήλωση με την οποία τιμήθηκαν τα 85 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ιδιοκτητών Αεροσκαφών και Πιλότων (AOPA) συμμετείχαν από διπλά αεροπλάνα μέχρι υδροπλάνα και αεριωθούμενα Leer.

Η αεροπορική επίδειξη ξεκίνησε με αεροσκάφη από τη «χρυσή εποχή» της αεροπορίας στις δεκαετίες του 1920 και του 30 και ολοκληρώθηκε με αεροσκάφη που ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από την εκδήλωση, όπως το Piper 700 Fury, το οποίο έχει τη δυνατότητα αυτόνομης προσγείωσης.

Έξι ομάδες αεροσκαφών απογειώθηκαν από το Φρέντερικ του Μέριλαντ λίγο πριν από το μεσημέρι και πέταξαν πάνω από τον ποταμό Ποτόμακ, προτού πάρουν το δρόμο τους κατά μήκος της διαδρομής των ορόσημων της Ουάσινγκτον που περιλαμβάνει το Μνημείο Λίνκολν και το Μνημείο της Ουάσινγκτον.

Ο σχηματισμός καθοδηγήθηκε από τον πρόεδρο της AOPA Mark Baker με το ιστορικό Beechcraft Staggerwing του. Τον ακολούθησαν ιστορικά αεροσκάφη, όπως ένα Waco UPF-7, ένα North American Navion, ένα Douglas DC-3, ένα Spartan Executive, ένα διπλάνο Hatz και ένα Beech Starship, καθώς και πολυάριθμα σύγχρονα αεροσκάφη, όπως το Robinson R44, το Carbon Cub και το Icon A5. Συνολικά, παρουσιάστηκαν περισσότερα από 60 αεροσκάφη, τα οποία πέταξαν μερικοί από τους πιο καταξιωμένους πιλότους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ομάδα Titan Aerobatic Team (πρώην AeroShell) θα ολοκληρώσει την υπέρπτηση.

Οι πτήσεις από και προς το Εθνικό Αεροδρόμιο Reagan διακόπηκαν κατά τη διάρκεια της πολύωρης υπέρπτησης. Ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουάσινγκτον έχει περιοριστεί αυστηρά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Reuters ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

Ινδία: Αρχίζει ο απεγκλωβισμός των 41 παγιδευμένων εργατών στα συντρίμμια της σήραγγας

lazaros lazaros

Ευρωβαρόμετρο: Η έλλειψη δεξιοτήτων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ΕΕ

lazaros lazaros

Πού να πας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων: 10 δωρεάν δράσεις και ξεναγήσεις

lazaros lazaros