Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΡοή ειδήσεων

Ξεκινά η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην Νταού Πεντέλης με χρηματοδότηση 2,4 εκατ. από το ΕΣΠΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Δήμος Πεντέλης για έναν μεγάλο του στόχο: καμία περιοχή στα όριά του να μην έχει ζήτημα αποχέτευσης. Η αρχή για το τελευταίο βήμα έγινε με την έγκριση 2.425.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή Νταού Πεντέλης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, με την υπ. αρ. 9598/25-9-2023, απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ κ. Γεώργιου Ζερβού, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 2.425.500 ευρώ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Ένα έργο του οποίου την αναγκαιότητα ανέδειξε εδώ και έναν χρόνο ο Δήμος Πεντέλης και πλέον, σε άριστη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, κατάφερε να ωριμάσει έτσι ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Το νέο έργο εντάσσεται ως υποέργο στο έργο της αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης.

Το έργο χρηματοδοτεί την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης που θα καλύψει το σύνολο του οικισμού Νταού Πεντέλης. Μάλιστα, προβλέπεται η χρηματοδότηση και των ιδιωτικών συνδέσεων, ενώ στο δίκτυο θα συνδεθεί και η Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης. Σημειώνεται ότι τα λύματα θα τίθενται υπό επεξεργασία στη νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΕΥΔΑΠ στη Ραφήνα.

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του 2023 από την ΕΥΔΑΠ, ενώ η κατασκευή του εκτιμάται να ξεκινήσει το β’ εξάμηνο του 2024. Το δίκτυο αποτελείται από εσωτερικό δίκτυο μήκους 2.465 μ. (βαρυτικό δίκτυο), δύο αντλιοστάσια, δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς για τα αντλιοστάσια μήκους 766 μ. και πρωτεύον δίκτυο (συλλεκτήρας) μήκους 1.340 μ. Περιλαμβάνεται η κατασκευή 100 εξωτερικών διακλαδώσεων ιδιωτικών συνδέσεων. Έχει αδειοδοτημένο αποδέκτη, που αφορά στο δίκτυο ακαθάρτων οικισμού Καλλιτεχνούπολης του Δήμου Ραφήνας το οποίο καταλήγει στο νέο ΚΕΛ Ραφήνας Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας.

Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιάδήλωσε: «Ακόμα ένα σημαντικό έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ένα έργο για το οποίο δουλέψαμε από κοινού με την ΕΥΔΑΠ και διασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του. Έτσι, μέσα σε 4 χρόνια έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το σύνολο των αναγκαίων υποδομών αποχέτευσης στην πόλη, ώστε όλες οι περιοχές του Δήμου μας να συνδέονται με το δίκτυο. Δεσμευθήκαμε να λύσουμε το πρόβλημα της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης και το κάναμε. Δεν είχαμε δεσμευθεί ότι θα τα καταφέρναμε για τη Νταού Πεντέλης, παρ’ όλα αυτά τελικά τα καταφέραμε και σε αυτήν την περίπτωση. Γιατί η διοίκησή μας δεν μένει στα λόγια, αλλά κάνει έργα προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για την άψογη συνεργασία που έχουμε, και ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο Χαράλαμπο Σαχίνη και τον πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα Σύμβουλο Τάσο Τόσιο. Δουλεύουμε από κοινού για να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ, επίσης, όλα τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας. Ή Άντα Μπούσουλα και ο Τάσος Χρηστίδης, μαζί με τους συνεργάτες τους, ολοκλήρωσαν έγκαιρα τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν από πλευράς Δήμου ώστε να φτάσουμε στην έγκριση της χρηματοδότησης».
Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και αρμόδια για την Πεντέλη, Άντα Μπούσουλα δήλωσε: «Ακόμα ένα έργο στην Πεντέλη δρομολογείται, ακόμα ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης λύνεται. Μετά την αποχέτευση της Καλλιθέας Πεντέλης -έργο που ήδη ξεκίνησε μετά την έναρξη της σύνταξης της μελέτης, που θα δώσει το πολυπόθητο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στη δημοτική κοινότητα- η έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Νταού Πεντέλης επιλύει ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα της Πεντέλης. Σε μια 4ετία στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης έγιναν πολλά και σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, ώστε με έργα, σχέδιο και όραμα να πάμε και την πόλη μας μπροστά».
πηγη:enypografa.gr

Σχετικές αναρτήσεις

FNL- Η λίστα με τα 230 καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια για το 2024

lazaros lazaros

Ελβετία: Πιθανή μια περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

lazaros lazaros

McDonald’s: Στα σκαριά γεύμα των 5 δολαρίων για αδύναμους καταναλωτές

lazaros lazaros