Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Yamaha Tenere 700 Explore 2024

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες η Yamaha αποκάλυψε την Ténéré 700 Extreme, μια πιο εντουράδικη παραλλαγή στη βάση της World Rally με ακόμη ψηλότερες αναρτήσεις, μικρότερο ρεζερβουάρ και μερικές ακόμη προσαρμογές που θα βολέψουν στην οδήγηση εκτός δρόμου.

Τώρα ακολουθεί μια ακόμη εκδοχή της Ténéré 700, Explore, για να ανέλθει το σύνολο των μελών της οικογένειας σε έξι: βασικό μοντέλο, World Raid, World Rally, Rally Edition, Extreme και τώρα η νέα Explore.

 

 

Η βασική διαφορά της Explore έγκειται στο ύψος της, καθώς φορά αναρτήσεις με διαδρομές 190 mm μπροστά και 180 πίσω, δηλαδή 20 mm χαμηλότερες από τη βασική έκδοση Ténéré 700. Επιπλέον, τα ελατήρια τόσο του πιρουνιού όσο και του αμορτισέρ είναι λίγο πιο σφικτά για να ανταποκρίνονται καλύτερα σε ασφάλτινα καθήκοντα, ειδικά με μεγάλο φορτίο όπως δικάβαλο με φουλ μπαγκάζια.

Αυτό το χαμήλωμα έχει φυσικά συνέπειες και στο ύψος της σέλας, το οποίο κατέβηκε στα πιο ευπρόσιτα 860 mm, από 875 της βασικής έκδοσης.

 

 

 

Οι παραπάνω επιλογές έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα της adventure της Yamaha και να την κάνουν φιλικότερη σε περισσότερο κόσμο που ίσως να τους τρομάζει η πανύψηλη σέλα, αφαιρώντας λίγη από την off-road αιχμή για να δώσει καλύτερη προσαρμογή στο ασφάλτινο ταξίδι.

 

Έτσι η Yamaha συνοδεύει το χαμήλωμα της Ténéré 700 Explore με μερικά ακόμη αξεσουάρ που θα εκτιμηθούν από τον τουρίστα: ψηλότερος και φαρδύτερος ανεμοθώρακας που προσφέρει 50% περισσότερη επιφάνεια για να προστατεύει τον αναβάτη, καθώς και το quickshifter στον βασικό εξοπλισμό.

 

 

Τέλος, η Yamaha προσθέτει στο βασικό πακέτο της Ténéré 700 Explore και τις μεταλλικές βάσεις για τις πίσω πλαϊνές βαλίτσες, έχοντας στρωμένο το έδαφος για να τοποθετηθούν εκεί είτε η σκληρές ή οι μαλακές βαλίτσες της Yamaha.

Η νέα Yamaha Ténéré 700 Explore θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2024, χωρίς να δίνεται πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

πηγη:CARANDDRIVER.

Σχετικές αναρτήσεις

Το δάσος της Δαδιάς χάθηκε για πάντα

lazaros lazaros

Ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε στην προεκλογική του φιέστα στο Γαλάτσι. «Μία αξέχαστη αλβανική ημέρα»Το ευχαριστώ στην Ελλάδα

lazaros lazaros

lazaros lazaros