Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Τα τοπικά λεωφορεία και τρένα δεν θα κυκλοφορήσουν σχεδόν σε όλη τη Γερμανία σήμερα.

Τα τοπικά λεωφορεία και τρένα δεν θα κυκλοφορήσουν σχεδόν σε όλη τη Γερμανία την Παρασκευή: το συνδικάτο Verdi παραλύει τις δημόσιες συγκοινωνίες με απεργία.

Επηρεάζονται όλα τα ομόσπονδα κρατίδια εκτός από τη Βαυαρία
Τα λεωφορεία, τα τραμ και οι συρμοί του μετρό δεν θα κυκλοφορήσουν
Απεργία και στο αεροδρόμιο του Αμβούργου
Η απεργία των μηχανοδηγών της GDL μόλις τελείωσε και οι επιβάτες έρχονται αντιμέτωποι με την επόμενη πρόκληση: το συνδικάτο Verdi καλεί σε προειδοποιητικές απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλα σχεδόν τα ομόσπονδα κρατίδια την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου.

Τα λεωφορεία, τα τραμ και οι συρμοί του μετρό θα είναι ακινητοποιημένα.

Σύμφωνα με τη Verdi, θα επηρεαστούν περίπου 80 πόλεις και περίπου 40 περιφέρειες. Το αεροδρόμιο του Αμβούργου επηρεάζεται επίσης από τη σημερινή απεργία.

Η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς διακόπτει τις τοπικές συγκοινωνίες σε όλη τη Γερμανία

Οι επιβάτες θα αντιμετωπίσουν και πάλι σημαντικούς περιορισμούς, ιδίως στις ώρες αιχμής. Μόλις αυτή τη Δευτέρα, το Γερμανικό Συνδικάτο Μηχανοδηγών (GDL) τερμάτισε την πολυήμερη απεργία του στην Deutsche Bahn νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Εκεί ισχύει πλέον η υποχρέωση ειρήνης έως και τις 3 Μαρτίου.

Ωστόσο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Verdi εξακολουθούν να είναι πιθανές στις τοπικές και περιφερειακές μεταφορές.

Απεργία εδώ: επισκόπηση των λεπτομερειών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και δηλώσεις των συνδικάτων, επηρεάζονται ιδιαίτερα οι ακόλουθες πόλεις και περιοχές:

  • Βάδη-Βυρτεμβέργη: Στουτγάρδη, Καρλσρούη, Χάιλμπρον, Φράιμπουργκ, Μπάντεν-Μπάντεν, Έσλινγκεν και Κωνστάτζα.
  • Βερολίνο και Βρανδεμβούργο: Στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθούν απεργίες από την έναρξη των εργασιών έως τις 10 π.μ., στο Βρανδεμβούργο όλη την ημέρα.
  • Αμβούργο και Σλέσβιχ-Χόλσταϊν: Στην απεργία συμμετέχει η εταιρεία δημόσιων μεταφορών Αμβούργου-Χόλσταϊν VHH. Η Hamburger Hochbahn επηρεάζεται επίσης. Εκτός από τον υπόγειο σιδηρόδρομο, η δημοτική Hochbahn εκτελεί την πλειονότητα των τακτικών λεωφορειακών γραμμών στο Αμβούργο. Τα νυχτερινά λεωφορεία επηρεάζονται επίσης από την απεργία.
  • Έσση: Κάσελ, Βισμπάντεν, Φρανκφούρτη και Όφενμπαχ.
  • Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία: Οι εταιρείες μεταφορών που επηρεάζονται είναι οι Verkehrsbetriebe Ludwigslust Parchim, Nahbus Nordwestmecklenburg, Rostocker Straßenbahn, Regionalbus Rostock, Mecklenburg-Vorpommersche Verkehrsgesellschaft, Verkehrsbetrieb Greifswald, Verkehrsgesellschaften Vorpommern-Greifswald και Vorpommern-Rügen.
  • Κάτω Σαξονία και Βρέμη: Braunschweig, Göttingen Osnabrück, Goslar, Ανόβερο και Wolfsburg.
  • Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Duisburg, Düsseldorf, Wuppertal, Solingen, Remscheid, Cologne, Bonn Essen και Münster.
    Ρηνανία-Παλατινάτο: Mainz, Pirmasens, Kaiserslautern και Trier. Το πρωί θα πραγματοποιηθεί κεντρική συγκέντρωση στη γέφυρα Theodor-Heuss, η οποία συνδέει τις δύο πόλεις Wiesbaden και Mainz. Αναμένονται απεργοί από τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια (Έσση, Ρηνανία-Παλατινάτο, Βάδη-Βυρτεμβέργη, Σάαρλαντ).
  • Saarland: Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης θα πραγματοποιηθούν απεργίες στις πόλεις Saarbrücken, Neunkirchen, Völklingen, Saarlouis και Lebach.
  • Σαξονία: Chemnitz, Δρέσδη, Λειψία, Plauen και Zwickau.
  • Σαξονία-Άνχαλτ: Dessau, Halle, Magdeburg και η περιφέρεια Burgenland.
  • Θουριγγία: Erfurt, Gera, Jena, Mühlhausen, Nordhausen, Sondershausen, Suhl/Zella-Mehlis, Weimar, η περιφέρεια Weimarer Land και η περιφέρεια Saale-Holzland.

Καμία απεργία σε λεωφορεία και τρένα στη Βαυαρία

Με εξαίρεση τη Βαυαρία, το συνδικάτο διαπραγματεύεται νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια παράλληλα με τις δημοτικές ενώσεις εργοδοτών. Σ

ύμφωνα με τη Verdi, περισσότερες από 130 δημοτικές επιχειρήσεις στις πόλεις και τις περιφέρειες και συνολικά 90.000 εργαζόμενοι επηρεάζονται από τον γύρο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Κατά τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα δεν επιτεύχθηκε λύση σε καμία περιοχή.

πηγη:GRland.info

 

Σχετικές αναρτήσεις

Γύρω στο 7ο και 6ο αιώνα π.Χ., στην Αρχαία Ελλάδα μια ομάδα επτά διακεκριμένων ανδρών, γνωστοί ως “Επτά Σοφοί”, άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία.

lazaros lazaros

Γιάννης Σμαραγδής: Έχω την ελπίδα ότι θα με προστατεύουν από εκεί πάνω

lazaros lazaros

Αυτές είναι οι 198 απάτητες παραλίες της χώρας που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

lazaros lazaros