Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Αλλάζουν όλα στα Google Maps -Οι νέοι εντυπωσιακοί χάρτες που έρχονται

Η Google αναβαθμίζει για μία ακόμη φορά τους Χάρτες της με τη χρήση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τρισδιάστατη απεικόνιση των οδών.

Οι Χάρτες της Google (Google Maps) είναι δίχως αμφιβολία η online πλατφόρμα αναπαραγωγής χαρτών και πλοήγησης με τους περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο και η αμερικάνικη εταιρεία θέλει να διατηρήσει τα ηνία της αναβαθμίζοντας διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Οι τελευταίες εντυπωσιακές αναβαθμίσεις που προορίζουν οι Αμερικανοί για τους Χάρτες τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τρισδιάστατη απεικόνιση οδών με στόχο τον εμπλουτισμό της εμπειρίας του χρήση και την προσφορά ακόμη περισσότερων αλλά και ακριβέστερων λεπτομερειών.

Ειδικότερα η αμερικάνικη εταιρεία ανασχεδιάζει συνολικά τους Χάρτες της και εμπλουτίζει την Εμβυθιστική Θέαση (Immersive View). Πλέον θα προσφέρει έναν εντελώς νέο τρόπο για να σχεδιάσει κάποιος τη διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει αφού σύντομα θα γίνει διαθέσιμη, εκτός από την τρισδιάστατη απεικόνιση μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο και η 3D θέαση των οδών τους.

Αρχικά η νέα εντυπωσιακή εμπειρία που θα επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει μπροστά του πρωτόγνωρες λεπτομέρειες για το σημείο που θέλει να επισκεφτεί θα είναι διαθέσιμη για 20 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών των πόλεων είναι η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Τόκιο και το Λονδίνο, ενώ την υπηρεσία θα μπορούν να απολαμβάνουν χρήστες smartphone με λειτουργικό Android και iOS.

Σε τρισδιάστο περιβάλλον και άσχετα από το μέσο που χρησιμοποιούν (πεζή, ποδήλατο, αυτοκίνητο) οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν πλοήγηση στροφή-στροφή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το πότε θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους βάσει προτάσεων της Googleπου θα βασίζονται σε δεδομένα σχετικά με την κίνηση στους δρόμους και τον καιρό.

Η Google καταφέρνει να προσφέρει αυτή την εντυπωσιακή τρισδιάστατη εμπειρία με τη χρήση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης για να ενώσει τα δισεκατομμύρια των εναέριων και επίγειων φωτογραφικών λήψεων που κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης η Google κάνει ακόμη πιο κατανοητό για τον χρήστη τον προορισμό που έχει επιλέξει με τη χρήση του νέου εργαλείου του Φακού. Ο Φακός χρησιμοποιεί επίσης AI για τη δημιουργία περιβάλλοντος επαυξημένης πραγματικότητας ώστε ο χρήστης να μπορεί να εξερευνήσει λεπτομερώς το περιβάλλον γύρω του και να βρει αυτό που τον ενδιαφέρει (ATM, στάσεις ΜΜΜ, εστιατόρια κ.α.).

Παράλληλα οι Χάρτες της Google στην κλασική τους θέαση θα αποκτήσουν πιο έντονη αντίθεση και νέα χρώματα, κάτι που θα διευκολύνει τους χρήστες να βρίσκουν πιο εύκολα τα σημεία που τους ενδιαφέρουν. Σύντομα σε λειτουργία πλοήγησης τα κτίρια που παρουσιάζονται στους Χάρτες θα είναι πιο ρεαλιστικά, ενώ στους αυτοκινητόδρομους οι λωρίδες θα διαχωρίζονται μεγαλύτερη σαφήνεια και ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια την έξοδο που επιθυμεί.

Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης αναβαθμισμένη θα παρουσιάζεται και η λειτουργία που ενημερώνει τους χρήστες για τα όρια ταχύτητας στον εκάστοτε δρόμο, ενώ οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες λεπτομέρειες για τους σταθμούς φόρτισης που βρίσκονται στη διαδρομής τους, όπως για παράδειγμα αν ο φορτιστής είναι συμβατός με το αυτοκίνητό τους αλλά και τον τύπο του φορτιστή.

Οι Χάρτες της Google προχωρούν τέλος και ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας στον χρήστη και πράγματα για να κάνει όταν φτάσει στον προορισμό του ή ακόμη και στο μέρος όπου κατοικεί.

πηγη:carandmotor.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Λίνα Μενδώνη για επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο: Ευτελίζουν τα Γλυπτά και τις οικουμενικές αξίες που εκπέμπουν

lazaros lazaros

Ducati Diavel for Bentley – Από λίγους για λιγότερους!

lazaros lazaros

“John Lennon: Murder Without a Trial”, το ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Τζον Λένον

lazaros lazaros