Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Αλλάζουν όλα στα «Λιμανάκια» της Αθήνας -Τέλος στα ατυχήματα με εκτεταμένες παρεμβάσεις

Ασφαλέστερες θα γίνουν οι μετακινήσεις των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής μόλις ολοκληρωθούν οι εκτεταμένες επεμβάσεις της Περιφέρειας.

Ενισχυμένη θα είναι η οδική ασφάλεια σε όλο το παραλιακό μέτωπο (Βουλιαγμένη-Σούνιο) της Αττικής μόλις ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών της Περιφέρειας που έχουν ως στόχο την άρση επικίνδυνων σημείων.


Εδώ και αρκετούς μήνες στο παραλιακό μέτωπο έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις τοποθέτησης νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπηπα υψηλής πρόσφυσης και μειωμένου θορύβου, ο οποίος έχει άρει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την επικινδυνότητα στα «Λιμανάκια» τα οποία λογίζονται ως ένα από τα σημεία-παγίδες της παραλιακής λόγω των πολλών διαδοχικών στροφών, αλλά και της ασυνείδητης οδηγικής συμπεριφοράς κάποιων πολιτών.

Τέλος τα προσπεράσματα στη λεωφ. Βάρκιζας-Σουνίου

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε εργασίες βελτίωσης του παρεχόμενου επιπέδου οδικής ασφάλειας στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας-Σουνίου, στη βάση σχετικής μελέτης με τον τίτλο «Μελέτη για την άρση επικινδυνοτήτων στην παραλιακή λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου», προϋπολογισμού 74.400,00 € (με Φ.Π.Α.) στο πλαίσιο της οποίας αναγνωρίστηκαν 20 σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας.


Με την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των συγκεκριμένων εργασιών, στόχος είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό 45%.

Οι εργασίες που υλοποιούνται ενισχύουν την οδική ασφάλεια με συστήματα αναχαίτισης οχημάτων και συστήματα απορρόφησης ενέργειας πρόσκρουσης. Μέχρι στιγμής έχει αυξηθεί ο βαθμός αντιολισθηρότητας και πρόσφυσης με το νέο ασφαλτοτάπητα ενώ έχει ενισχυθεί ήδη η οριζόντια και η κάθετη σήμανση με νέες διαγραμμίσεις και νέες πινακίδες ΚΟΚ .

Επισημαίνεται πως για πρώτη φορά στην Αττική τοποθετούνται ειδικά αντανακλαστικά πτερύγια στον άξονα της οδού για να περιοριστεί η παραβατικότητα και ενέργειες, όπως το παράνομο προσπέρασμα που αποτελεί βασική αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.Αξίζει να σημειωθεί πως οι επεμβάσεις αφορούν εργασίες μικρής κλίμακας που υλοποιούνται γρήγορα, με μικρό κόστος και κυρίως χωρίς απαλλοτριώσεις. Εκτελούνται σε τμήμα του άξονα Ε.Ο. 91 Βάρκιζα – Σούνιο, μήκους 1.100 μ. και συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα με αρχή τις “Τρύπες Καραμανλή” και τέλος τον σηματοδοτούμενο κόμβο Λουμπάρδας.

hwww.carandmotor.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Νέες πληροφορίες για τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή στην παγκόσμια ιστορία

lazaros lazaros

ΕΕ για Airbnb: Οι νέοι κανόνες για ασφαλέστερες υπηρεσίες από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

lazaros lazaros

Οι λόγοι της κατάρρευσης του Bitcoin .

lazaros lazaros