Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Ανώτατοι Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι συλλαμβάνονται. Γιατί συμβαίνει;

Ξεκίνησε τον περασμένο μήνα με τη σύλληψη ενός Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας . Στη συνέχεια ο επικεφαλής της διεύθυνσης προσωπικού του υπουργείου οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Αυτή την εβδομάδα, δύο ακόμη ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι συνελήφθησαν. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, τις οποίες έχουν αρνηθεί.

Οι συλλήψεις ξεκίνησαν μετά την έναρξη της πέμπτης θητείας του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ανέκαμψε τον σύμμαχό του , επί μακρόν υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σε νέα θέση.

Αμέσως έθεσε ερωτήματα σχετικά με το εάν ο Πούτιν επαναλάμβανε τον έλεγχο του υπουργείου Άμυνας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία , εάν είχε ξεσπάσει μάχη μεταξύ του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας ή εάν κάποιο άλλο σενάριο διαδραματιζόταν πίσω από τα τείχη του Κρεμλίνου.

Δείτε τι κρύβεται πίσω από τις συλλήψεις και γιατί συμβαίνουν τώρα:

ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;

Τα σκάνδαλα διαφθοράς δεν είναι καινούργια και αξιωματούχοι και ανώτατα στελέχη κατηγορούνται ότι επωφελούνται από τις θέσεις τους εδώ και δεκαετίες.

Το μόσχευμα στη Ρωσία λειτουργεί και ως καρότο και ως ραβδί. Είναι ένας τρόπος «ενθάρρυνσης της αφοσίωσης και παροτρύνοντας τους ανθρώπους να είναι στην ίδια σελίδα», καθώς και μια μέθοδος ελέγχου, δήλωσε ο Sam Greene, διευθυντής Δημοκρατικής Ανθεκτικότητας στο Κέντρο Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

ΑΡΧΕΙΟ - Σε αυτήν τη φωτογραφία χωρίς ημερομηνία που διανεμήθηκε από την Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας το Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021, ο υποστράτηγος Γιούρι Κουζνέτσοφ φαίνεται κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Ο Κουζνέτσοφ συνελήφθη με την κατηγορία της δωροδοκίας. (Η Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας μέσω AP)
ΑΡΧΕΙΟ – Σε αυτήν τη φωτογραφία χωρίς ημερομηνία που διανεμήθηκε από την Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας το Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021, ο υποστράτηγος Γιούρι Κουζνέτσοφ φαίνεται κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Ο Κουζνέτσοφ συνελήφθη με την κατηγορία της δωροδοκίας. (Η Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας μέσω AP) Associated Press

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Δημήτρης Τσιόδρας στο νέο Βουτζά την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 19:00

lazaros lazaros

Οδηγείς πάνω από το όριο ταχύτητας; Αυτά είναι τα πρόστιμα αν σε πιάσει το ραντάρ

lazaros lazaros

ΗΠΑ: Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θεωρούν ικανούς για δεύτερη θητεία Μπάιντεν και Τραμπ

lazaros lazaros