Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Αποσύρθηκε από την Ερυθρά Θάλασσα το ιρανικό πλοίο «μυστήριο»

Ένα ιρανικό πλοίο που έχει συνδεθεί με επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα επιστρέφει στη βάση του, καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία προετοιμάζεται για μια πιθανή ισραηλινή επίθεση.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι το Ιράν είναι «βαθιά μπλεγμένο» στην εκστρατεία των Χούθι κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα, μια κατηγορία που η Τεχεράνη αρνείται. Το Behshad ήταν αντικείμενο κυβερνοεπίθεσης από τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος για τον υποτιθέμενο ρόλο του στη συλλογή πληροφοριών για τις επιθέσεις, ανέφερε το NBC τον Φεβρουάριο, επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι αναλυτές της EOS Risk Group και της Dryad Global έχουν επίσης συνδέσει το Behshad με την εκστρατεία των Χούθι κατά της εμπορικής ναυτιλίας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν δεν έχουν σχολιάσει τις τελευταίες κινήσεις του Behshad και δεν είναι σαφές εάν το πλοίο θα επιστρέψει στον Κόλπο του Άντεν. Είχε αναπτυχθεί εκεί για να αντικαταστήσει ένα άλλο σκάφος, το Saviz, το οποίο υπέστη ζημιά από μαγνητικές νάρκες το 2021 κατά τη διάρκεια μιας άλλης περιόδου έντασης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

Lloyd Austin (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η βοήθεια στο Ισραήλ δεν θα εμποδίσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία

lazaros lazaros

ΗΠΑ: Κωφό αγόρι ακούει για πρώτη φορά χάρη σε πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία

lazaros lazaros

Κυρ. Μητσοτάκης: Δίπλα στις διαπιστωμένες διαφωνίες μας μπορούμε να γράφουμε παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας

lazaros lazaros