Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Νέο κουμπί στα πληκτρολόγια βάζει η Microsoft: Τι θα κάνει το «Copilot»

Τη δυνατότητα στον χρήστη να καλεί άμεσα ένα πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για να τον βοηθήσει δίνει το νέο κουμπί που φέρνει στα πληκτρολόγια η Microsoft, επιδιώκοντας να χρησιμοποιήσει την ισχυρή της θέση στη βιομηχανία υπολογιστών για να διαμορφώσει την επόμενη γενιά πληκτρολογίων.
Αρχίζοντας από αυτόν τον μήνα, κάποιοι νέοι προσωπικοί υπολογιστές με Windows θα έχουν το νέο πλήκτρο Copilot (Copilot key) που ενεργοποιεί το ΑΙ chatbot της εταιρείας.

Η προσπάθεια να πειστούν άλλοι κατασκευαστές υπολογιστών να βάλουν πλήκτρο για ΑΙ στα πληκτρολόγιά τους είναι μια νέα κίνηση από τη Microsoft στο ευρύτερο πλαίσιο της αξιοποίησης της στενής συνεργασίας της με την OpenAI, κατασκευάστρια του ChatGPT και της επιδίωξης να εξελιχθεί σε «πύλη» για εφαρμογές τεχνολογιών παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης.

Οι πιο πολλοί συνδέονται στο Ίντερνετ και σε εφαρμογές ΑΙ μέσω τηλεφώνου και όχι υπολογιστή, ωστόσο, όπως σημειώνει το Associated Press, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί, ως η συμβολική έναρξη ενός έτους έντονου ανταγωνισμού στον χώρο, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας επιδίδονται πλέον σε μια κούρσα εφαρμογών ΑΙ- αν και υπάρχουν πολλά ζητήματα νομικής και ηθικής φύσης που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα. Ενδεικτικά, οι New York Times τον προηγούμενο μήνα μήνυσαν την OpenAI και τη Microsoft υποστηρίζοντας ότι εργαλεία όπως το ChatGPT και το Copilot (γνωστό προηγουμένως ως Bing Chat) δημιουργήθηκαν παραβιάζοντας ειδησεογραφικά τους κείμενα που αποτελούσαν δική τους πνευματική ιδιοκτησία.
Σε κάθε περίπτωση, ο επανασχεδιασμός των πληκτρολογίων θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα φέρει η Microsoft στα πληκτρολόγια των PC από τότε που έφερε το ειδικό κουμπί για τα Windows τη δεκαετία του 1990. Το νέο κουμπί για την ΑΙ θα έχει το logo του copilot και θα είναι κοντά στο spacebar. Σε κάποιους υπολογιστές αναμένεται να αντικαταστήσει το δεξί CTRL, ενώ σε άλλους θα αντικαταστήσει ένα πλήκτρο μενού.
Περίπου το 82% όλων των υπολογιστών desktop, laptop, workstation έχουν Windows, συγκριτικά με το 9% που έχουν το λειτουργικό της Apple και το 6% της Google, σύμφωνα με την IDC.

πηγη:HuffPostGreece

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΠΥΥ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας

lazaros lazaros

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου γίνεται η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

lazaros lazaros

Μίνι ασφαλιστικό: 22 ερωτήσεις – απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο

lazaros lazaros