Ανατολική Αττική
ΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

«Μας είπαν “δεν έχει τίποτα” και μας έδιωξαν» λέει ο παππούς του 15 μηνών βρέφους – ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο

Συγκλονίζει η μαρτυρία του παππού του 15 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Πτολεμαΐδα, ενώ διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Σύμφωνα με την οικογένεια, οι ίδιοι απευθύνθηκαν δύο φορές στο νοσοκομείο καθώς το μωρό ανέβαζε πυρετό, όμως τους έδιωξαν λέγοντάς τους να πάνε σπίτι και δίνοντάς τους οδηγίες.

Μιλώντας στο LIVE News, ο παππούς του μωρού, αναφέρει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά γιατί δεν κράτησαν το μωρό μέσα; Γιατί το διώξανε δύο φορές; Την 3η φορά το μωρό πήγε έτοιμο να πεθάνει μετά. Και πέθανε κιόλας.

Το διώξανε. Πήγανε πρώτη του μηνός μέσα στο νοσοκομείο, μέσα στα παιδιατρεία και μόλις πήγαμε εκεί – πήγα εγώ με τη γυναίκα του Γιώργου, μας λένε «Εντάξει δεν έχει τίποτα» και απαντώ «έχει πυρετό 39-40». Και λέει «εντάξει είναι ιώσεις, γρίπη και αυτά. Πάρτε λίγο Depon.

Ήταν μια νοσοκόμα. Και στο τέλος μου λέει «δεν έχει τίποτα» και τους λέω «κρατήστε το μέσα δεν είναι καλά το μωρό». «Εντάξει» λέει «δεν έχει τίποτα. Αν έχει εμετό και δεν κατεβαίνει ο πυρετός και δεν τρώει, φερ’ το ξανά».

ΕΔΕ για το θάνατο το βρέφους

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με τον θάνατο αγοριού 15 μηνών στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το βρέφος διακομίστηκε από τους οικείους του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδιατρικού Τμήματος στις 10:15 το πρωί της Πρωτοχρονιάς με εμπύρετο συνδρομή. Από τη διενέργεια ειδικού τεστ βρέθηκε ότι το βρέφος είχε γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και, επειδή ήταν σε ανοσοκαταστολή, λόγω χρόνιων νοσημάτων, δόθηκε σύσταση να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει, αν επιδεινωθούν τα συμπτώματα. Την επόμενη ημέρα στις 21:20 το βρέφος μεταφέρθηκε πάλι στο ΤΕΠ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα και, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, εισήχθη στο τμήμα μια ώρα αργότερα, όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

«Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με ΜΕΘ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στη ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του. Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αναπληρώτριας του διοικητή και διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας του Μποδοσακείου, Δέσποινας Καρασαββίδου.

Να σημειωθεί ότι η νεκροψία – νεκροτομή, που διενεργήθηκε χθες στη Λάρισα, έδειξε ως αιτία θανάτου βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

πηγη:newsbeast.

Σχετικές αναρτήσεις

Απίστευτο: Ορειβάτες Αποκατέστησαν Βλάβη στα 2.000 μέτρα υψόμετρο

lazaros lazaros

Καταστροφικές πλημμύρες στη Βραζιλία – 70.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

lazaros lazaros

Το παλιό λατομείο στο Γαλάτσι και οι ελπίδες για ανάπλαση σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο.

lazaros lazaros