Ανατολική Αττική
Διάφορα

Samsung: Ανακοινώνει στις 17 Ιανουαρίου νέα σειρά συσκευών smartphone

Η κορεατική Samsung πρόκειται να ανακοινώσει σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, στις 17 Ιανουαρίου, τα νέα της τηλέφωνα Galaxy.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία οι τελευταίες της συσκευές θα προσφέρουν μια «ολοκαίνουργια εμπειρία κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζεται από AI». Αν και δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτό, οι πρόσφατες ανακοινώσεις από κατασκευαστές chip όπως η Qualcomm και ανταγωνιστές όπως η Google ενδέχεται να παρέχουν κάποιο πλαίσιο.
Σημειώνεται ότι η Samsung χρησιμοποιεί παραδοσιακά τσιπ της Qualcomm στα smartphone της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Οι πιο πρόσφατες συσκευές, που πιθανότατα θα ονομάζονται Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra, ενδέχεται να επωφεληθούν από το Snapdragon Series 8 Gen 3 της Qualcomm. Η Samsung είναι συνήθως μεταξύ των πρώτων κατασκευαστών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν τα πλέον προηγμένα τσιπ της

Qualcomm.

 

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι τα νέα της τσιπ Snapdragon θα επιτρέπουν στα τηλέφωνα να εκτελούν εφαρμογές παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης απευθείας στο τηλέφωνο. Δηλαδή θα επιτρέπει σε μικρότερες εκδόσεις εφαρμογών όπως το ChatGPT να εκτελούνται χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Έτσι, οι εκδόσεις των chatbot τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις συνομιλίες πιο ιδιωτικές, καθώς τα ερωτήματα δεν θα χρειαζόταν να αποστέλλονται στο cloud.

Η Qualcomm γνωστοποίησε επίσης πώς τα τσιπ της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εικόνων με βάση μια σειρά λέξεων. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορείτε να πληκτρολογήσετε την εντολή «δημιουργήστε μια εικόνα που δείχνει έναν άνδρα να οδηγεί ένα αυτοκίνητο» και θα δημιουργείται μια εικόνα.

Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο λειτουργία του τσιπ Tensor G3 της Google που βρίσκεται εγκατεστημένο στη συσκευή Pixel 8 Pro. Αυτό το τηλέφωνο μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένες ταπετσαρίες τηλεφώνου με βάση ένα σύνολο λέξεων που επιλέγει ο χρήστης.

Η Samsung βρίσκεται στην κορυφή των κατασκευαστών smartphone παγκοσμίως και είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της αμερικανικής Apple. Η κορεατική εταιρεία κατέχει μερίδιο 20% στην παγκόσμια αγορά smartphone, σε σύγκριση με το μερίδιο 16% της Apple, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Επιπλέον, η Samsung κατέχει μερίδιο 25% στην αγορά τηλεφώνων των ΗΠΑ, πίσω από το μερίδιο 53% της Apple. Νέες λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο iPhone θα μπορούσαν να το βοηθήσουν να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

πηγη:ot

Σχετικές αναρτήσεις

Περ. Αττικής: Διενέργεια Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου από ορκωτούς λογιστές

lazaros lazaros

Σε εξηγήσεις για εξαπάτηση εκλογέων καλούνται 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών»

lazaros lazaros

Ο Οκτώβριος και όχι ο Σεπτέμβριος, είναι ο μήνας που παραδοσιακά λέμε “κάθε κατεργάρης στο πάγκο του”!!!…..

lazaros lazaros