Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Αpple: Εχασε το στέμμα της στην Κίνα – Ποιες εταιρείες την ξεπέρασαν σε πωλήσεις

Η Apple έχασε το στέμμα της ως ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone στην Κίνα κατρακύλησε στην τρίτη θέση το πρώτο τρίμηνο του 2024 καθώς οι πωλήσεις των προϊόντων της μειώθηκαν κατά 6,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, τα οποία ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Η Honor και η Huawei μοιράστηκαν την πρώτη θέση, με το μερίδιο αγοράς της Honor να αυξάνεται στο 17,1% και το μερίδιο της Huawei να σκαρφαλώνει στο 17%, σύμφωνα με την IDC, ενώ το μερίδιο αγοράς του κατασκευαστή των iPhone μειώθηκε στο 15,6%.

Η IDC κάνει λόγο για στατιστική ισοπαλία όταν η διαφορά μεταξύ του μεριδίου των εσόδων ή των πωλήσεων μεταξύ δύο ή περισσότερων προμηθευτών είναι 0,1% ή λιγότερο.

«Οι προωθητικές ενέργειας της Apple με καλύτερες τιμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους δεν μπόρεσαν να μετριάσουν τον αντίκτυπο του έντονου ανταγωνισμού από τους έτερους παίκτες Android», σημειώνει στην έκθεση ο Arthur Guo, ανώτερος αναλυτής έρευνας στην IDC China.

Οι συνολικές πωλήσεις smartphone στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 6,5% στα 69,3 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την IDC.

Ανακοίνωση νέων προϊόντων στις 7 Μαΐου

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στοιχεία από την ερευνητική εταιρεία Counterpoint έδειξαν ότι οι αποστολές smartphone της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 19% το πρώτο τρίμηνο του έτους, τη χειρότερη επίδοση από το 2020.

Η Apple πρόκειται να προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων προϊόντων στις 7 Μαΐου μέσω διαδικτυακής εκδήλωσης, σύμφωνα με σχετικές προσκλήσεις που στάλθηκαν στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Let loose», θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Apple στις 10 π.μ. (ώρα Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις ανακοίνωσης νέων προϊόντων της Apple συνήθως προηχογραφούνται, σύμφωνα με το CNBC.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει νέα iPad αφού δεν ανακοινώθηκαν νέα μοντέλα το 2023. Το γραφικό πρόσκλησης περιλαμβάνει το Apple Pencil, τη γραφίδα για iPad της εταιρείας. Η Apple θα μπορούσε επίσης να κυκλοφορήσει αναβαθμίσεις στο high-end iPad Pro της, καθώς και ένα μεγαλύτερο iPad Air, σύμφωνα με αναλυτές και σχετικά δημοσιεύματα.

Η εταιρεία επίσης μερικές φορές κυκλοφορεί νέα χρώματα για iPhone, Apple Watches και αξεσουάρ κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Η τελευταία φορά που η Apple πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης την άνοιξη ήταν τον Μάρτιο του 2022, όπου ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη έκδοση του iPad Air, μαζί με ένα iPhone χαμηλότερης ποιότητας.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν ζωντανά τις εκδηλώσεις κυκλοφορίας της Apple, αντιπροσωπεύοντας ένα κρίσιμο κανάλι μάρκετινγκ για την εταιρεία.

otgrΑξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης φέτος, πιθανότατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της (WWDC) τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σχετικές αναρτήσεις

Μάτι: Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της απόφασης

lazaros lazaros

Έλενας Μανιάτη «Άγνωστη Φωνή» από τον Τάσο Τσετσένη.

lazaros lazaros

ΕΟΦ: Απαγορεύτηκε συμπλήρωμα διατροφής

lazaros lazaros