Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Dolce Vita Orient Express: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων για το νέο πολυτελές τρένο της Ιταλίας

Οι κρατήσεις για το νέο πολυτελές τρένο της Ιταλίας με την ονομασία «La Dolce Vita Orient Express» θα είναι διαθέσιμες από την ερχόμενη Τρίτη. Οι λάτρεις των πολυτελών τρένων θα μπορούν να επωφεληθούν «κλειδώνοντας» την τρέχουσα τιμή, προτού αυξηθεί περισσότερο.

Οι τιμές εκκίνησης για ταξίδια μιας διανυκτέρευσης με το πολυτελές αυτό τρένο έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2022, ξεκινώντας από 2.000 ευρώ (2.168 δολάρια) ανά άτομο, μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, που έφτασαν τα 2.500 ευρώ ανά άτομο. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση τον Μάρτιο, οι τιμές έχουν ανέβει ακόμη περισσότερο αγγίζοντας τα 3.500 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. Πρόκειται για  μία εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 75% σε περίοδο 16 μηνών.

Σύμφωνα με το newmoneygr CNBC, εκπρόσωπος της εταιρείας Accor δήλωσε πως: «Η τιμολόγηση εξελίσσεται ανάλογα με την πληρότητα, την εποχή, τη διαδρομή και τον τύπο καμπίνας».

Αν και το τρένο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει τη λειτουργία του, οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν χαμηλότερες σε σύγκριση με άλλα πολυτελή τρένα της Ευρώπης. Για παράδειγμα, οι τιμές των εισιτηρίων για το Venice Simplon-Orient-Express, που λειτουργεί από την εταιρεία Belmond του ομίλου LVMH, ξεκινούν από τα 7.060 λίρες (8.925 δολάρια) ανά επιβάτη για νυχτερινές διαδρομές.


Ο Ντέιβ Γκούντζερ, διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στην εταιρεία Tourism Economics, εξήγησε ότι οι αυξημένες τιμές αντικατοπτρίζουν τη συνεχή ζήτηση για πολυτελή ταξίδια .Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι αυξήσεις δεν είναι κερδοσκοπικές, αλλά απορρέουν από τον γενικότερο αυξανόμενο κόστος, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών προσωπικού και των αυξημένων απαιτήσεων εξυπηρέτησης του χρέους.


Το La Dolce Vita Orient Express της Accor πρόκειται να πραγματοποιήσει εννέα διαδρομές μέσω της  Ιταλίας συμπεριλαμβανομένου ενός παράκτιου ταξιδιού από το Παλέρμο στη Ρώμη και ένα άλλο από τη Ρώμη στην κοινότητα Montalcino της Τοσκάνης. Η επιλογή του ονόματος «La Dolce Vita» αντικατοπτρίζει την ιταλική αίγλη που αντικατοπτρίζει η διάσημη ταινία του Φεντερίκο Φελίνι του 1960, προσφέροντας στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία. Οι κρατήσεις για το τρένο θα είναι διαθέσιμες μέσω τηλεφώνου από τις 2 Απριλίου και μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας από τις 24 Απριλίου.

Επιπλέον, η Accor σχεδιάζει να δρομολογήσει ένα άλλο τρένο με το όνομα «The Orient Express», χρησιμοποιώντας ανακαινισμένα βαγόνια του 19ου αιώνα που προέρχονται από το ιστορικό «Nostalgie-Istanbul-Orient-Express». Το τρένο αυτό θα εκτελεί διάφορες διαδρομές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής διαδρομής Παρίσι-Κωνσταντινούπολη. Αρχικά προγραμματιζόταν να ξεκινήσει φέτος, αλλά πλέον αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του το 2026.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Α.Ο ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ – Α.Π.Ο ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

lazaros lazaros

Βέλγιο: Μνημείο… μπύρας αξίας 90 εκατομμύριων ευρώ

lazaros lazaros

Τι είναι το κρέας που «καλλιεργείται» στο εργαστήριο και γιατί το απαγορεύει η Ιταλία;

lazaros lazaros