Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Ασφάλεια ναυτικών: Ικανοποιημένοι οι Ευρωπαίοι εφοπλιστές με την έκκληση του Ευρωκοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα και ζητά άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής επιχείρησης. Η απόφαση αυτή έγινε ασμένως αποδεκτή από την Ένωση Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων (ECSA).

«Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη του Κοινοβουλίου σχετικά με τις πολύ ανησυχητικές εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι επιθέσεις κατά πλοίων θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των ναυτικών μας. Έχουν επίσης άμεσο αντίκτυπο στις εισαγωγές και τις εξαγωγές και στις τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε επειγόντως πιο συντονισμένες προσπάθειες σε επίπεδο ΕΕ για την ασφάλεια των ναυτικών και την ασφάλεια των εμπορικών οδών. Αυτό είναι το κλειδί για την ασφάλεια της ηπείρου», δήλωσε ο Σωτήρης Ράπτης, Γενικός Γραμματέας της ECSA.

Όπως επισημαίνει η ECSA σε ανακοίνωσή της «η προστασία των βασικών ναυτιλιακών οδών και η διεθνής αρχή της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας είναι ουσιώδους σημασίας για την εγγύηση της ασφάλειας της ενέργειας, των τροφίμων και της εφοδιαστικής αλυσίδας της Ευρώπης. Η Ερυθρά Θάλασσα αποτελεί βασική οδό για το ευρωπαϊκό εμπόριο και τη διεθνή μας συνδεσιμότητα. Στην Ερυθρά Θάλασσα αναφέρθηκαν διαταραχές βασικών υπηρεσιών, με 96% μείωση των δεξαμενόπλοιων φυσικού αερίου που διέρχονται από το Bab al-Mandab σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, και πάνω από το 80% των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που διέρχονται μεταξύ του Ατλαντικού/Μεσογειακού και του Ινδικού Ωκεανού επιλέγουν να αλλάξουν πορεία».

πηγη:newmoney

 

Σχετικές αναρτήσεις

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.Ανακαλύψτε τους πολιτικούς, τους αγωνιστές, τους λογοτέχνες και καλλιτέχνες, τους στρατιωτικούς και φιλέλληνες που σφράγισαν την ελληνική ιστορία.

lazaros lazaros

Oι διάσημοι της «Α- κατηγορίας» εγκαταλείπουν το Ντουμπάι – «Είναι πανάκριβο και γεμάτο γκάγκστερς»

lazaros lazaros

Μεσογειακές γεύσεις, πολίτικα γλυκά, κοσμοπολίτικα cocktails – Τα πιο νόστιμα της πολυπολιτισμικής Πατησίων

lazaros lazaros