Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Αυτός είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος των 1.263 χλμ. -Από ποια περιοχή της Ελλάδας θα περνάει

Ένα οδικό δίκτυο-μαμούθ που θα περνάει από 6 χώρες ώστε να καταστούν ευκολότερες οι διευρωπαϊκές μεταφορές, ετοιμάζεται στην περιοχή των Ανατολικών Βαλκανίων.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την κατασκευή του μακρύτερου τούνελ στην ιστορία της, η Βουλγαρία φαίνεται ότι εξετάζει να βάλει μπρος ένα ακόμα οδικό πρότζεκτ, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα.

Η εταιρεία Large Infrastracture Projects παρουσίασε την πρωτοβουλία ABC+De, ένα φαραωνικό έργο που προβλέπει την κατασκευή ενός δικτύου αυτοκινητοδρόμων συνολικού μήκους 1.263 χλμ. που θα ενώνει συνολικά 5 ευρωπαϊκές χώρες με την Τουρκία, φέρνοντας την επανάσταση στις διευρωπαϊκές μεταφορές και την πολυμερή συνεργασία.
Θα συνδέει τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τουρκία, με στόχο να γίνει πραγματικότητα η απρόσκοπτη μετακίνηση από τη Βαλτική στο Αιγαίο Πέλαγος, κάτι το οποίο σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω της έλλειψης διασυνδεδεμένων οδικών διαδρόμων.

αυτοκινητόδρομος

Πέρα από το γεγονός ότι θα καταστήσει απρόσκοπτες τις μετακινήσεις, μειώνοντας τον χρόνο ταξιδιού, η Large Infrastracture Projects εκτιμάει ότι το ABC+De θα ενισχύσει σημαντικά τους οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών.

Αναγνωρίζει δε ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου πρότζεκτ δεν είναι κάτι εύκολο, μιας και υφίστανται μεγάλες οικονομικές, γεωγραφικές και πολιτικές προκλήσεις που απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των χωρών. Επίσης, η υλοποίησή του θα απαιτούσε πολλά χρόνια.

αυτοκινητόδρομος

Τμήμα του ABC+De είναι έναςαυτοκινητόδρομος μήκους 367 χλμ. που θα ξεκινάει από τη Γέφυρα του Δούναβη δίπλα στη βουλγάρικη πόλη Ρούσε και θα καταλήγει στη Μαρώνεια Ροδόπης, στις ακτές του Αιγαίου.

Εκ των 367 χλμ. του αυτοκινητοδρόμου, τα 327 χλμ. θα είναι στη Βουλγαρία και τα 40 χλμ. στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, θα συνδέει τους αυτοκινητόδρομους Hemus, Trakia, Maritza και την Εγνατία Οδό, όπως και τους άλλους κύριους δρόμους Ανατολής-Δύσης στην Κεντρική Βουλγαρία και την Ελλάδα με τον αυτοκινητόδρομο Βορρά-Νότου και τη Μαρώνεια στην πλευρά του Αιγαίου.

πηγη:carandmotor

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκλονιστική έρευνα: Κόβουν φαγητό για να πληρώσουν ηλεκτρικό και θέρμανση

lazaros lazaros

Συγκίνηση για το απίθανο κατόρθωμα του Ταϊγανίδη

lazaros lazaros

Ηράκλειο.Σφήνωσε Κάτω από Γέφυρα Μπετονιέρα – Φωτογραφίες

lazaros lazaros