Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Διασώθηκαν οι πέντε εγκλωβισμένοι σε σπήλαιο της Σλοβενίας

Τελείωσε η περιπέτεια για τα πέντε άτομα που είχαν εγκλωβιστεί για περισσότερες από δύο ημέρες σε σπηλιά στη Σλοβενία, λόγω της υψηλής στάθμης του νερού, καθώς σήμερα οι διάσωστες κατάφεραν να τους ανασύρουν, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης


Η επιχείρηση διάσωσης κατέστη δυνατή σήμερα μετά την υποχώρηση των υδάτων μέσα στο σπήλαιο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων STA ο Walter Zakrajsek, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διάσωσης Σπηλαίων.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε γύρω στο μεσημέρι μετά από πολύωρη επιχείρηση διάσωσης από εξαμελή ομάδα δυτών.

Η ομάδα των πέντε ατόμων, μια οικογένεια τριών ενηλίκων και δύο ξεναγοί, είχε βρει καταφύγιο σε ένα ασφαλές σημείο στο σπήλαιο Κρίζνα Τζάμα στη νοτιοδυτική Σλοβενία, το οποίο είναι επισκέψιμο μόνο με βάρκα.


Δύτες κατάφεραν να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους το Σάββατο και χθες, Κυριακή, και να τους φέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και ένα θερμαινόμενο αντίσκηνο, όμως το ύψος του νερού κατέστησε αδύνατη την απομάκρυνσή τους καθώς βρίσκονταν σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από την είσοδο του σπηλαίου.

Ο  Μακς Μερέλα, επικεφαλής της Μονάδας Σπηλαιολογικής Έρευνας και Διάσωσης της Σλοβενίας, είπε πως είναι η πρώτη φορά που έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι στο Κρίζνα Τζάμα, ένα σύμπλεγμα υπόγειων λιμνών με σμαραγδένια νερά, το τέταρτο γνωστό μεγαλύτερο οικοσύστημα σπηλαίων στον κόσμο αναφορικά με τη βιοποικιλότητα.

«Υπήρξε μια καταστροφική κατάσταση με τις πλημμύρες στη Σλοβενία πέρυσι», είπε. «Η γη δεν έχει ακόμη απορροφήσει όλο το νερό».

Τον περασμένο Αύγουστο, η Σλοβενία επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες.

πηγη:efsyn

 

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Συστήνεται Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας -Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

lazaros lazaros

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ – Κέιτ

lazaros lazaros

ΤΑΙΠΕΔ: Άλλαξε ρότα για το πωλητήριο στο λιμάνι του Λαυρίου

lazaros lazaros