Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Η ΔΕΗ καταθέτει πρόταση για εξαγορά της Κωτσόβολος

Η ΔΕΗ με σημερινή της ανακοίνωση επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της «Κωτσόβολος». Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού

Η εταιρεία είναι μεταξύ των υποψήφιων μνηστήρων για την μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών που έχει βάλει πωλητήριο η βρετανική Currys. Όπως είχε γράψει το newmoney, η επένδυση στο retail συνδέεται με τη στρατηγική και την φιλοσοφία της ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ Α.Ε., σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή».

Η ανακοίνωση της Currys

Σε ανακοίνωσή της η Currys επιβεβαιώνει τις μη δεσμευτικές προσφορές σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι σε φάση αξιολόγησης.

«Η Currys ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου 2023 ότι ξεκινά στρατηγική επανεξέταση για την αξιολόγηση όλων των επιλογών σε σχέση με την κορυφαία επιχείρηση της στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου, την Κωτσόβολος.

Σε συνέχεια των εικασιών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και των επακόλουθων ανακοινώσεων από δημόσιες εταιρείες, η Currys επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επανεξέταση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών δυνητικών αγοραστών της Κωτσόβολος, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο και οι σύμβουλοί του αξιολογούν επί του παρόντος.

Η στρατηγική επανεξέταση παραμένει σε εξέλιξη και η Currys θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση όταν κριθεί σκόπιμο. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ως προς την έκβαση της επανεξέτασης».

πηγη:edaily.gr

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η Microsoft αναφέρει λεπτομερώς πώς οι Κινέζοι χάκερς απέκτησαν το κλειδί υπογραφής για την παραβίαση του Outlook

lazaros lazaros

Windows 11 build 22621.2262 (KB5029339) με νέα αρχική Ρυθμίσεων

lazaros lazaros

Tόνοι λάβας «καταπίνουν» δρόμο στην Ισλανδία – Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

lazaros lazaros