Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Διάσταση απόψεων για τη Χαμάς: «Τρομοκρατική οργάνωση» είπε ο Μητσοτάκης – «Αντιστασιακή» απάντησε ο Ερντογάν

«Η Χαμάς είναι αντιστασιακή οργάνωση, δίνει μάχη για τα εδάφη της. Θα μας λυπούσε αν τη θεωρούσατε τρομοκρατική οργάνωση» υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα, κατά τις οποίες ο ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και από την άλλη τόνισε πως πρέπει να αποφευχθεί μία χερσαία επέμβαση στη Ράφα. Όμως, χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς που είπε πως δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, δήλωσε πως δεν αποδέχεται τον όρο «τρομοκρατική οργάνωση». «Ιδρύθηκε το 1947 και μάχεται ανελλιπώς κατά της αδικίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

«Υπάρχει ένα σημαντικό θέμα στο οποίο δεν είμαστε σύμφωνοι. Δεν θεωρώ τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς. Αντιθέτως έχει ιδρυθεί για να προστατεύσει τα εδάφη, είναι αντιστασιακή οργάνωση που δυστυχώς απέναντι στην απώλεια ανθρώπινων ζωών που φτάνει τις 45.000 προσπαθεί να δώσει αγώνα προστασίας. Είναι αντιστασιακή οργάνωση, θα πρέπει να το δούμε αυτό το πράγμα. Θα ήταν βάναυση προσέγγιση να την ονομάσουμε τρομοκρατική οργάνωση, τη θεωρώ οργάνωση που δίνει αγώνα για να προστατεύσει τα εδάφη και τον λαό τους», ανέφερε. «Μας λυπεί να λέτε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο θέμα αυτό, αλλά συμφωνούμε στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και πάνω από όλα να προστατευθούν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ο Τάγιπ Ερντογάν είπε ότι διαφωνούν με το χαρακτηρισμό της Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση.

«Αυτό μπορεί να γίνει», ανταπάντησε ο Τούρκος πρόεδρος

ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

Πασινιάν: «Η Αρμενία είναι έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν ως το τέλος του έτους»

lazaros lazaros

Σέριφος: Κεραυνός χτυπάει σκάφος – καλά στην υγεία του το πλήρωμα

lazaros lazaros

Η Ευρώπη των μουσείων και οι νέες προοπτικές: Συνέδριο στη Αθήνα

lazaros lazaros