Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΡοή ειδήσεων

Ενημερωτική συνάντηση για την Α’ Φάση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική ενημερωτική συνάντηση, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, γιά την Α’ Φάση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) για τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Ως γνωστόν το ΤΠΣ Ραφήνας-Πικερμίου εκπονείται -μετά από σύμβαση που υπεγράφη τον Ιούνιο 2023- από ομάδα συνεργαζόμενων μελετητικών γραφείων με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην ενημερωτική συνάντηση έλαβαν μέρος η Δήμαρχος Δ. Τσεβά, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Ξηντάρας, Γ. Δουβίτσας, Χρ. Λαμπίρη, Μπ. Ζαφειρόπουλος, Σωτ. Σκούφος, Β. Μπουρνιάς, Ν. Ψωμάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Παπαδοπούλου, η εντεταλμένη σύμβουλος Κ. Μακρή, η εντεταλμένη σύμβουλος Κ. Λύγκου, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, η Πρόεδρος του Τοπικού Πικερμίου Α. Ξηντάρα, ο πρώην Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής, εκπρόσωποι τοπικών φορέων της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.

Αρχικά έγινε η αναλυτική παρουσίαση των επί μέρους ενοτήτων του πολεοδομικού σχεδιασμού από τους μελετητές των διαφόρων ειδικοτήτων. Στη συνέχεια ακολούθησε εκτενής συζήτηση κατά την οποία διατυπώθηκαν διεξοδικά οι απόψεις των αιρετών, των εκπροσώπων συλλογικών φορέων και των κατοίκων και επισημάνθηκαν τόσο τα σημεία σύγκλισης, όσο και τα σημεία απόκλισης σε σχέση με τα προτεινόμενα από την μελετητική ομάδα.

Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, θα κωδικοποιήσει τις απόψεις που διατυπώθηκαν προκειμένου -σε συνεργασία με την μελετητική ομάδα- να περιληφθούν στον πολεοδομικό σχεδιασμό οι βέλτιστες λύσεις για την περιοχή και τους κατοίκους.

https://rafina-pikermi.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Τουρκία: Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσε πάνω σε εργοτάξιο – Ένας νεκρός

lazaros lazaros

ΞENEΣ ΓΛΩΣΣEΣ «ΠΑΠΠΑ»: KAΛH KAI ΔHMIOYPΓIKH XPONIA ΣE OΛOYΣ – 30 XPONIA EMΠEIPIAΣ KAI ΣYNEXIZOYME…

lazaros lazaros

Δημήτρης Αποστολόπουλος – Απόσπασμα από την τοποθέτησή μου για τα Τροχαία Ατυχήματα στην εκπομπή ”ACTION ΤΩΡΑ”με παρουσιαστές την κ.Ντόρα Κουτροκόη και κ.Νίκο Υποφάντη.

lazaros lazaros