Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Dimon: Προειδοποιεί για «μαύρες μέρες» από τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan προειδοποίησε για σοβαρούς γεωπολιτικούς κινδύνους

Ο Jamie Dimon προειδοποίησε για σοβαρούς γεωπολιτικούς κινδύνους καθώς το Ισραήλ ετοιμαζόταν για χερσαία επίθεση στη Γάζα.

«Αυτή μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος που έχει δει ο κόσμος εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. στη δήλωσή του, με αφορμή τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της τράπεζας. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία που επιδεινώνεται  και οι επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Ισραήλ μπορεί να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις στις αγορές ενέργειας και τροφίμων, στο παγκόσμιο εμπόριο και στις γεωπολιτικές σχέσεις».

Σε μια κλήση με δημοσιογράφους, ο Dimon εξέφρασε την λύπη και τον αποτροπιασμό της εταιρείας από τις επιθέσεις της Χαμάς και την «αιματοχυσία και τον πόλεμο που προέκυψε». Αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε για τη διαμάχη γύρω από την απάντηση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Προετοιμαζόμαστε

«Ενώ ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμάζουμε την εταιρεία για ένα ευρύ φάσμα αποτελεσμάτων, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε με συνέπεια για τους πελάτες ανεξάρτητα από το περιβάλλον», δήλωσε ο Dimon.

Ο Dimon μίλησε αφού ο ισραηλινός στρατός απέστειλε τελεσίγραφο για την εκκένωση της βόρειας Γάζας ως προετοιμασία για μια πιθανή χερσαία εισβολή στην περιοχή που διοικείται από τη Χαμάς. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν για καταστροφή, λέγοντας ότι θα ήταν αδύνατο να μετακινηθούν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Νωρίτερα, τα οικονομικά αποτελέσματα της JP Morgan για το τρίτο και προτελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν καλύτερα του αναμενομένου mi, όπως και αισθητά βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Η τράπεζα είναι η πρώτη από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που δημοσιεύει τις οικονομικές της επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο.

πηγη.ot.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτοβολταϊκά τώρα και σε λίμνες

lazaros lazaros

Κρήτη: Ζημιές σε σπίτια από την μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα – Με εγκαύματα ένας 74χρονος

lazaros lazaros

Την αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ «χτυπούν» τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

lazaros lazaros