Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Δημοπρατείται σπάνιο ασημένιο δολάριο – Ο αριθμός που το κάνει πανάκριβο

Αυτό το ασημένιο δολάριο Flowing Hair του 1794, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο ασημένιο δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Πωλήθηκε 12 εκατομμύρια δολάρια. (Φωτό: Great Collections)

Ένα ασημένιο δολάριο αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 3 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν μόνο 150 τέτοιου είδους νομίσματα και ένα από αυτά τα νομίσματα είναι το πιο καλοδιατηρημένο στην ιστορία.

Αυτό το ασημένιο δολάριο είναι τόσο σπάνιο επειδή κατασκευάστηκε το 1794. Αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα κόπηκε πριν από 230 χρόνια. Ο λόγος για τον οποίο οι συλλέκτες νομισμάτων προσπαθούν απεγνωσμένα να αποκτήσουν αυτό το ασημένιο δολάριο είναι η ιστορική σημασία που κρύβεται πίσω του, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα John Kraljevich. “Η όλη ιδέα για το δολάριο ξεκινά με αυτό το νόμισμα”, δήλωσε ο Kraljevich. “Είναι θεμελιώδες για […] τη θέση των ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο“. Άλλα τέτοια νομίσματα (ασημένια δολάρια) πωλήθηκαν σε ακόμη υψηλότερες τιμές.

Η ιστορική σημασία του ότι κόπηκε το 1794 το καθιστά πολύ πιο πολύτιμο.
Η ιστορική σημασία του ότι κόπηκε το 1794 το καθιστά πολύ πιο πολύτιμο.
Φωτό: Stacks Bowers

Την τελευταία φορά που ένα ασημένιο δολάριο του 1794 βγήκε στην αγορά, το 2013, πωλήθηκε για 10 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η τόσο υψηλή σε τιμή πώληση έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για την ακριβότερη πώληση νομίσματος

Η δημοπρασία του 2013 πέτυχε τιμή διπλάσια από την τιμή δημοπρασίας άλλου τέτοιου νομίσματιος, ασημένιου δολαρίου, που είχε γίνει το 1999. Εκείνο το ασημένιο δολάριο πωλήθηκε για 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος της GreatCollections, Ian Russell αποκαλεί το νόμισμα του 1794 “το πιο περιζήτητο ασημένιο δολάριο της Αμερικής”. Όπως είπε, το ασημένιο νόμισμα του 1794 πιθανότατα το είδαν οι Ιδρυτές – Πατέρες των ΗΠΑ, Τζορτζ Ουάσινγκτον, Τόμας Τζέφερσον και Αλεξάντερ Χάμιλτον.

Ένα σπάνιο νόμισμα ασημένιου δολαρίου αξίζει έως και 5 εκατομμύρια δολάρια
Ένα σπάνιο νόμισμα ασημένιου δολαρίου αξίζει έως και 5 εκατομμύρια δολάρια. Φωτό: Stacks Bowers

“Συνολικά 1.758 ασημένια δολάρια που κατασκευάστηκαν στην Φιλαδέλφεια με μία χειροκίνητη πρέσα κοπής νομισμάτων, παραδόθηκαν από το Νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τον Οκτώβριο του 1794”, δήλωσε ο Russell.

πηγη:enikos

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα 60s εξαρχειώτικο διαμέρισμα μετατράπηκε σε φωτεινό Studio

lazaros lazaros

Δημήτρης Αποστολόπουλος – Απόσπασμα από την τοποθέτησή μου για τα Τροχαία Ατυχήματα στην εκπομπή ”ACTION ΤΩΡΑ”με παρουσιαστές την κ.Ντόρα Κουτροκόη και κ.Νίκο Υποφάντη.

lazaros lazaros

Ισραήλ.Την απάντηση του εναντίον του Ιράν εξέτασε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, που συνεδρίασε τη Δευτέρα.

lazaros lazaros