Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΔιάφοραΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υλοποίηση του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής κατά το μήνα Ιανουάριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                  

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη                                              

17ο Χλμ. Λ. Μαραθώνος,

Παλλήνη Τ.Κ. 15351                                                            

Fax: 213 200 5105

e-mail: ant.anatolikis@patt.gov.gr                  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υλοποίηση του Προγράμματος ΕπιβράβευσηςΑνακύκλωσης «The Green City» στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής κατά το μήνα Ιανουάριο

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης The Green City, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ και όλοι οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την ενημέρωσή τους για την αξία της ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκε και κατά το μήναΙανουάριο.

Στην Ανατολική Αττική το βαν της δράσης, πραγματοποιώντας ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε συνολικά 1.489 μαθήτριες και μαθητές, βρέθηκε στα παρακάτω σχολεία:

Δήμος Αχαρνών:
Δημοτικό σχολείο Βαρυμπόμπης και 10ο Γυμνάσιο  Αχαρνών
Δήμος Παλλήνης:
5ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα
Δήμος Σαρωνικού:
στην Περιβαλλοντική ομάδα του 2ουΓΕΛ Καλυβίων, όπου η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου
Δήμος Λαυρεωτικής:
1ο Δημοτικό σχολείο Λαυρίου
Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος:
2ο και 6ο Δημοτικό Αρτέμιδος,4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος και 2ο Νηπιαγωγείο Σπατών
Δήμος Παιανίας:
Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου
Δήμος Μαρκόπουλου:
2ο Νηπιαγωγείο Μαρκόπουλου

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα, όσον αφορά τα σχολεία, περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις για την ανακύκλωση και τη σημασία της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από εξειδικευμένα για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης στελέχητης Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη, αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια και Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

Οι μαθητές μετά το τέλος της ενημέρωσης, μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν συλλέξει στο όχημα. Στη συνέχεια, αυτά ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είτε μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης και πρόσθετο υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.
Περιφέρεια Αττικής.

Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής.
Βασιλική Καβαλλάρη.

Σχετικές αναρτήσεις

100 Χρόνια Τριγλια – Ραφήνα μνήμες και εικόνες!

lazaros lazaros

«Έτσι έσβησε τα ίχνη του»: Πού βρίσκεται σήμερα ο Βασίλης Παλαιοκώστας που παραμένει άφαντος 14 χρόνια.

lazaros lazaros

Άρης Παπουτσής.Ένα εποικοδομητικό απόγευμα με τους ανθρώπους της φιλοζωικής. Με εκείνες και εκείνους που νοιάζονται στην πράξη για τη φροντίδα των ζώων.

lazaros lazaros