Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣ

ΔΝΤ: Να τηρήσουν τη δέσμευσή τους τα μέλη της G20 για την παροχή 100 δισ. στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έκανε έκκληση προς τα μέλη της G20 να ηγηθούν με το παράδειγμά τους του αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης και της φτώχειας μετά τη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε αυτό το σαββατοκύριακο στην Ινδία.

Σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρεται ότι (τα μέλη της Ομάδας των 20) θα πρέπει να τιμήσουν το υπεσχεθέν ποσό των 100 δισ δολαρίων ετησίως για την χρηματοδότηση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση των πολύπλευρων αναπτυξιακών τραπεζών.

“Η μια και μοναδική Γη μας απειλείται από υπαρξιακή κλιματική αλλαγή”, είπε η Γκεοργκίεβα.

Όπως τόνισε, υπάρχει ανάγκη για “μεγάλες επενδύσεις τόσο από την διεθνή κοινότητα όσο και από τον ιδιωτικό τομέα”.

Ταυτόχρονα, οι χώρες θα πρέπει να στηρίξουν την πράσινη μετάβαση, για παράδειγμα μέσω φορολογικών μεταρρυθμίσεων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι ενώ η παγκόσμια οικονομία μόλις ανακάμπτει από “μια σειρά μεγάλων σοκ”, η προοπτική της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης είναι η πιο αδύναμη εδώ και δεκαετίες, ενώ ο πληθωρισμός και τα επιτόκια παραμένουν υψηλά.

Ως διεθνής οργανισμός το ΔΝΤ παρακολουθεί ώστε να μην προκύπτουν σημαντικές νομισματικές αναταραχές που μπορεί να οδηγήσουν σε πολιτική αβεβαιότητα. Ευθύνη του είναι, μεταξύ άλλων, να χορηγεί δάνεια σε υπερχρεωμένες χώρες και σε χώρες με δυσκολίες αποπληρωμής χρεών.

από:newpostgr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Επιστρέφουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα: Απευθείας πτήση Σαγκάη με Αθήνα το 2024

lazaros lazaros

Χαμός με λαχνό κηδείας σε κλήρωση στην Κρήτη – Δώρο μια κηδεία αξίας 1.000 ευρώ που ο τυχερός μπορεί να την προσφέρει και σε άλλον!

lazaros lazaros

Το «βαρύ» βιογραφικό του ΣΑΝΤ

lazaros lazaros