Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δυο νεκροί ναυτικοί από το χτύπημα σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο True Confidence, με σημαία Μπαρμπέιντος και dwt 50.446 τόνων, έχει δεχτεί πλήγμα από ρουκέτα 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Αντεν από τους Χούθι της Υεμένης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο πλοίο, με διαχειρίστρια την Third January Maritime Ltd στον Πειραιά έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, 3 μέλη του πληρώματος αγνοούνται ενώ υπάρχουν και τέσσερις σοβαρά τραυματίες από την επίθεση.

Οπως μετέδωσε η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη, τουλάχιστον δυο ναυτικοί είναι νεκροί από την επίθεση στο πλοίο. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ναυτικοί μεταξύ του πληρώματος.

Οπως αναφέρει η πλοικτήτρια εταιρία, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το 20μελές πλήρωμα και τους τρεις ένοπλους που βρίσκονταν στο πλοίο. Η ίδια επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με τις ΗΠΑ.

Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθι

Σε ανακοινωθέν που αναρτήθηκε και στο Χ, οι Ενοπλες Δυνάμεις της Υεμένης κάνουν λόγο για πλήγμα με ρουκέτες σε αμερικανικό πλοίο (σ.σ. αναφέρονται στο True Confidence).

Η επιχείρηση έλαβε χώρα αφού το πλήρωμα απέρριψε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις δυνάμεις μας, επισημαίνουν, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις έως ότου αρθεί η πολιορκία των Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας.

πηγη:euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

Βόλος: Άρπαξαν τάματα από εκκλησίες, αξίας 100.000 € …

lazaros lazaros

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία Daniel – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες

lazaros lazaros

Τι είδαν οι Ολλανδοί στη Θεσσαλία

lazaros lazaros