Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

ΕΑΒ: Ίδρυση Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Lehigh University – Υπογραφή συμφωνίας

Την ίδρυση ιδιωτικού Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής σχεδιάζει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ανακοινώνοντας την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στους τομείς εκπαίδευσης, έρευνας-ανάπτυξης και ακαδημαϊκής αριστείας με το εγνωσμένου κύρους πανεπιστήμιο Lehigh University της Πενσυλβανίας των ΗΠΑ, το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία παγκοσμίως στον τομέα της τεχνολογίας υλικών και μηχανικής. Στις κύριες εκπαιδευτικές δραστηριότητές του έγκυρου Αμερικανικού πανεπιστημίου περιλαμβάνεται η αεροναυπηγική, η ανάπτυξη τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs, drones), η διαστημική τεχνολογία και άλλοι τομείς του ενδιαφέροντος της ΕΑΒ.
Όπως ανακοινώθηκε, η ΕΑΒ υπέγραψε με το Lehigh University της Πενσυλβανίας των ΗΠΑ Συμφωνητικό Αμοιβαίας Κατανόησης (MoU – Memorandum of Understanding), κατόπιν επίσκεψης στην Ελλάδα κλιμακίου του Αμερικανικού πανεπιστημίου τον Νοέμβριο του 2022, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργείου Παιδείας. Η υπογραφή του MoU αποτελεί απότοκη εξέλιξη της συγκεκριμένης επίσκεψης στη χώρα ενός εκ των 30 κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ.
Το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Αεροδιαστημικής που σχεδιάζει η ΕΑΒ στην Ελλάδα στο πλαίσιο των ιδιωτικών ΑΕΙ, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σχολές πιλότων, εναέριας κυκλοφορίας και διαχείρισης αεροπορικών εταιρειών, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία χαίρει της στήριξης του Ελληνικού υπουργείου Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΑΒ επισημαίνει πως η συνεργασία με το Lehigh University μετεξελίσσει την Ελληνική εταιρεία σε διεθνές κέντρο σπουδών αεροδιαστημικής, φιλοξενώντας περισσότερους από 1.000 σπουδαστές Αραβικών χωρών μέσω συμβάσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ. Πρόσφατα, η ΕΑΒ αποπεράτωσε εκπαιδευτικό κτίριο 9.500 τ.μ. σε μια επένδυση 20 εκατ. Ευρώ εξ ιδίας χρηματοδότησης, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ανέγερσης άλλων δύο όμοιων κτιρίων για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, Δημήτριος Παπακώστας, ο οποίος είναι απόφοιτος του Lehigh University και μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του πανεπιστημίου, δήλωσε πως αισθάνεται “υπερήφανος για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και του Lehigh University, η οποία θα επιτρέψει στην ΕΑΒ να ιδρύσει διεθνές πανεπιστήμιο με σπουδές στην αεροδιαστημική… Έχοντας ήδη δρέψει δάφνες στη διεθνή εκπαίδευση μέσω των υφιστάμενων προγραμμάτων, σκοπεύουμε να γίνουμε ένα από τα ελάχιστα πανεπιστήμια στον κόσμο με εξειδικευμένες αεροπορικές σπουδές.”.

πηγη:economico.

Σχετικές αναρτήσεις

G20: Το βαμβακερό φουλάρι του Γκάντι και οι συμβολισμοί του Μόντι

lazaros lazaros

Μαγνήτης για ξένες εταιρείες η ελληνική διαστημική αγορά

lazaros lazaros

Ευχαριστήριο γεύμα προς τιμήν των πιλότων της πυρκαγιάς στον Έβρο απ’ την Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών

lazaros lazaros