Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

ΕΕ: Βραβείο Κοινού LUX 2024

ΕΕ: Βραβείο Κοινού LUX 2024

Απονεμήθηκε στην ταινία «Στα Γραφείο των Καθηγητών»

Το Βραβείο Κοινού LUX απονεμήθηκε στην ταινία «Στο Γραφείο των Καθηγητών» του σκηνοθέτη Ιλκέρ Τσατάκ, από τη Γερμανία, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Βρυξέλλες την Τρίτη.

Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο με πολιτικούς και πολίτες που χειροκρότησαν τον σεναριογράφο Γιοχάνες Ντένκερ .

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που έζησε η ίδια του η αδελφή, έγραψε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κάρλα, μια καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θέλει να βρει την αλήθεια για ένα κύμα κλοπών. Κατηγορείται ένας Τούρκος μαθητής, αλλά δεν είναι ο ένοχος.

«Έχω συνειδητοποιήσει ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες στην ταινία μας, και επίσης με τον χαρακτήρα της καθηγήτριας, που έχει αυτήν την ιδεαλιστική προσέγγιση στο να κάνει πράγματα, αλλά αυτό είναι επίσης κάτι που ίσως οι πολιτικοί μπορούν να ταυτιστούν. Πολεμάς το σύστημα, πολεμάς μαζί του καθημερινά, πολεμάς με διαφορετικές απόψεις για τους ανθρώπους και όλοι προσπαθούν να κάνουν το σωστό, αλλά μετά τα πράγματα συγκρούονται γιατί οι άνθρωποι έχουν διαφορετική άποψη για το τι είναι σωστό και πρέπει να συζητήσουμε και να μιλήσουμε για αυτό» δήλωσε ο σεναριογράφος της ταινίας, Γιοχάνες Ντένκερ.

Πνευματικά Δικαιώματα CINEUROPA

Ήταν μια από τις πέντε υποψήφιες ταινίες της κοινής πρωτοβουλίας με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με ορισμένα από τα κύρια πολιτικά ζητήματα του σήμερα.

Η ταινία «20.000 Είδη Μελισσών» από την Ισπανία, είναι ένα δράμα για τις οικογενειακές σχέσεις και την ταυτότητα των φύλων στην παιδική ηλικία.

«Η Αδελφότητα της Καυτής Σάουνας» από την Εσθονία εξερευνά τις γυναικείες φωνές και την ενδυνάμωση.

«Τα Πεσμένα Φύλλα», από την Φινλανδία είναι μια κωμικοτραγική ταινία για δύο μοναχικούς ανθρώπους που ψάχνουν την πρώτη τους μεγάλη αγάπη.

Η ταινία «Στο Ποταμόπλοιο» από τη Γαλλία είναι ένα ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία. Η αφήγηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του κοινωνικού διαλόγου, ειδικά σε μια χρονιά Ευρωπαϊκών Εκλογών που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από 2 μήνες .

«Νομίζω ότι πρόκειται για αυτές τις δύο πλευρές. Τα γεγονότα από τη μία, αλλά και το πως τα ερμηνεύει ο καθένας. Για εμένα το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε τον άλλο άνθρωπο και μετά να αρχίσω τον διάλογο. Και νομίζω ότι οι ταινίες είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός άλλου ανθρώπου και να ζήσουμε μέσα από αυτόν» δήλωσε ο σεναριογράφος, Γιοχάνες Ντένκερ.

Το βραβείο κοινού LUX είναι το μεγαλύτερο βραβείο κοινού παγκοσμίως, με τις ψήφους να μοιράζονται κατά 50% μεταξύ Ευρωβουλευτών και κοινού κατά τη διάρκεια μιας περιόδου διαγωνισμού. Το Ευρωκοινοβούλιο παρέχει υπότιτλους στις 24 γλώσσες της ΕΕ και διοργανώνει δωρεάν προβολές στα 27 κράτη μέλη.

euronews

Σχετικές αναρτήσεις

Α.Ο ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ-Α.Ο. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

lazaros lazaros

NASA: Το «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης Ηλίου – Δείτε ποιες περιοχές θα «διασχίσει»

lazaros lazaros

Οι στόχοι της επίσκεψης Σι Τζινπίνγκ στην Ευρώπη

lazaros lazaros