Ανατολική Αττική
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Εγκαινιάστηκε το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους – Άναψε η φλόγα για 121.692 ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών (εικόνες)

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στο Στρατόπεδο Παπάγου το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους, στο οποίο είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για μια ιστορική και εμβληματική ημέρα.

«Είναι μια στιγμή ιερή και συνάμα βαθιά συγκινητική, γιατί αυτό το Μνημείο συνιστά την ελάχιστη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας προς τις γενιές των Ηρώων της Πατρίδος που πότισαν το δένδρο της Ελευθερίας, της Ελευθερίας όλων ημών» ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Τόνισε επίσης ότι «η Πατρίδα τους ευγνωμονεί για τη θυσία τους και σημείωσε ότι από σήμερα θα τους φιλοξενούμε στην έδρα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θα τους αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής κάθε μέρα, σε κάθε γιορτή, σε κάθε επέτειο, σε κάθε εκδήλωση».

Εικόνες από το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους:

πηγη:lawandorder

Σχετικές αναρτήσεις

Στο Λαογραφικό Μουσείο Παπάδου Λέσβου επιχειρείται η αναβίωση της τέχνης του αργαλειού.

lazaros lazaros

Ευρωεκλογές: Τα 31 κόμματα που θα συμμετέχουν – Τα 15 που έκοψε ο Άρειος Πάγος

lazaros lazaros

ΕΛΑΣ: Eξασφαλίστηκαν safe houses σε όλη την επικράτεια

lazaros lazaros