Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Έκαιγε τα λιόκλαδα, κάηκε ο …κόσμος στην Ιεράπετρα!

Τι ερευνά το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής

Πολύ μεγάλη είναι η ζημιά που προκλήθηκε στην Ιεράπετρα από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο και υπολογίζεται ότι έκαψε 2.000- 2500 στρέμματα γης, πολύ μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, ζώα και περιουσίες ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε.

Σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έδωσαν ολονύχτια μάχη, αντιμετωπίζουν διάσπαρτους καπνούς εντός της καμένης περιοχής.


Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive εξετάζεται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, ως πιθανότερη εκδοχή, η καταστροφική φωτιά να ξέσπασε μία μέρα πριν – από τη καύση λιόκλαδων που έκανε κάτοικος της περιοχής – αλλά δεν έσβησε. Και όπως φαίνεται, αναζωπυρώθηκε, προκαλώντας αυτή τη μεγάλη καταστροφή!

Στη μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 186 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 38 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν το Σάββατο και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν επίσης πεζοπόρο τμήμα που διέθεσε το ΓΕΕΘΑ, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σήμερα το πρωί έφτασαν ακόμη 17 πυροσβέστες οι οποίοι μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά, για να ενισχύσουν τις ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων. Επιπλέον, σε γενική επιφυλακή τέθηκαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Κρήτης έως και την Τρίτη 9 Απριλίου.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Μύθος Καταρρέει: Οι Φοίνικες πήραν το αλφάβητο απο τους αρχαίους Κρήτες

lazaros lazaros

Ιαπωνία: πώς λειτούργησε το σύστημα προειδοποίησης για το σεισμό

lazaros lazaros

Κώστας Καραμανλής: Πρόεδρος στο ΔΣ της ΣΕΚΕ αναλαμβάνει ο πρώην Πρωθυπουργός

lazaros lazaros