Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Εκκενώνονται κτίρια στη νότια Ιταλία από το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων

Δεκατρία κτήρια εκκενώθηκαν στο Ποτσουόλι της Κάτω Ιταλίας, μετά τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας στα Φλεγραία Πεδία.

Οι δονήσεις, μέσα σε δώδεκα ώρες, ξεπέρασαν τις 160, με ισχυρότερη εκείνη που σημειώθηκε στις 8:10 το βράδυ, τοπική ώρα, μεγέθους 4,4 βαθμών. Ακολούθησε σειρά άλλων δονήσεων μικρότερου μεγέθους. Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία όλης αυτής της περιοχής έξω από την Νάπολη παρέμειναν κλειστά.

Παράλληλα, πάντα για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα 140 κρατούμενες που βρίσκονταν στις φυλακές του Ποτσουόλι. Οι περισσότεροι κάτοικοι, που την περασμένη νύχτα κοιμήθηκαν σε αυτοκίνητα και σε ανοικτούς χώρους, τις ώρες αυτές επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Από την μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα δεν έχουν προκύψει τραυματίες ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Υπάρχουν μόνον ρωγμές σε παλιά σπίτια και , όπως διαπιστώθηκε, έπεσαν σοβάδες από προσόψεις κτιρίων σε στενούς δρόμους της περιοχής

Ο μεγαλύτερος σεισμός εδώ και 40 χρόνια

Όπως έκαναν γνωστό οι αρχές, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Από τη σεισμική δραστηριότητα προκλήθηκε αναστάτωση στους κατοίκους της πόλης, που βγήκαν από τα σπίτια τους με σκοπό να κοιμηθούν στα αυτοκίνητα ή σε εξωτερικούς χώρους, υπό τον φόβο νέου σεισμού. Κατά πληροφορίες οι κάτοικοι παλιών κτιρίων ζητήθηκε να απομακρυνθούν από αυτά προληπτικά.

flash.grΤα Φλεγραία Πεδία είναι χτισμένα πάνω σε «υπερηφαίστειο». Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη αργή, αλλά σταθερή ανύψωση του εδάφους, εξαιτίας ηφαιστειακού μάγματος πολύ βαθύτερα.

Σχετικές αναρτήσεις

Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Η κρίση στην Γερμανία θα οδηγήσει την Ουκρανία σε ολοκληρωτική ήττα

lazaros lazaros

Οι λόγοι της κατάρρευσης του Bitcoin .

lazaros lazaros

Ορίζονται όρια αναρρίχησης στο όρος Φούτζι για να καταπολεμηθούν τα πλήθη και τα σκουπίδια

lazaros lazaros