Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Μεγάλη μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη ‘’ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ”

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου και την στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων ΑΙΟΛΙΣ και ΔΙΩΝΗ και της Αθλητικής Ένωσης Α.Ε. ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, παρουσιάζει μια μεγάλη μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 21:00 στο Αθλητικό κέντρο Διώνης Πικερμίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η μουσική παράσταση αποτελεί ένα αφιέρωμα που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν τα δύο παιδιά του, ο καλλιτέχνης Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση.

Ο Γρηγόρης (ο νεότερος) αποδίδει τις μεγάλες επιτυχίες του “Σερ Μπιθι” πλαισιωμένος από τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μπιθικώτση” και με τη συντροφιά διακεκριμένων ερμηνευτών, ενώ ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονται οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας που ταξιδεύουν το κοινό στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι παρακολουθούμε την πορεία του Γρήγορη Μπιθικώτση από τη γέννησή του ως το στερνό του ταξίδι στην αθανασία, από τα πρώτα δύσκολα χρόνια μέχρι τις συναντήσεις του ορόσημο με τους Μάρκο Βαμβακάρη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και τη διαδρομή της καταξίωσής του στους δρόμους της Τέχνης, δίπλα στους ανυπέρβλητους συνθέτες, ποιητές, στιχουργούς και συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προβάλλεται στη σκηνή σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο των Γρηγόρη και Άννας Μπιθικώτση.

Τραγούδι: Γρηγόρης Γρ. Μπιθικώτσης

Σενάριο – θεατρική αφήγηση – τραγούδι: Άννα Μπιθικώτση Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Σωτήρης Δογάνης, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη Μουσική διεύθυνση: Νίκος Στρατηγός

Σκηνοθεσία: Κώστας Νικολόπουλος Επιμέλεια video: StudioPixel
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα και Γρηγόρης Γρ. Μπιθικώτσης

Λαϊκή Ορχήστρα “ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ”
Νίκος Στρατηγός (πιάνο)
Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι)
Αλέξανδρος Πάντζος (μπάσο) Δημήτρης Γαλίτης (κιθάρα) Γιώργος Τσουπάκης (ντραμς)

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΑΔΕ: Τετραήμερο λουκέτο σε beach bar στο Καβούρι – Δεν έπιασε το «κόλπο» με το κουμπί πανικού

lazaros lazaros

Σκλαβενίτης: Nέο εργοστάσιο για την παραγωγή έτοιμων γευμάτων

lazaros lazaros

Ιταλία – Αλβανία: Οργίστηκε ο Ράμα για αποκαλύψεις από το ιταλικό Rai Tre σχετικά με συμφωνία για κλειστά κέντρα μεταναστών

lazaros lazaros