Ανατολική Αττική
ΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Elliniki Ornithologiki Etaireia. Τυχερό ήταν το εξαντλημένο από τη ζέστη νεαρό Όρνιο -και όχι Γυπαετός.

Τυχερό ήταν το εξαντλημένο από τη  ζέστη νεαρό #Όρνιο -και όχι #Γυπαετός, όπως αναφέρεται στα περισσότερα σχετικά άρθρα, που είναι τελείως άλλο είδος γύπα!- που προσγειώθηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) λίγο έξω από το Ηράκλειο, καθώς διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν και το οδήγησαν στην άκρη του δρόμου, ενώ φρόντισαν να του δώσουν και  νερό.

Αυτή την περίοδο, τα Όρνια που γεννήθηκαν φέτος πραγματοποιούν τις πρώτες τους πτήσεις και συχνά δυσκολεύονται να κουμαντάρουν το μεγάλο τους σώμα (με άνοιγμα  φτερών που αγγίζει τα 2,5μ.), γεγονός που, σε συνδυασμό με την  υπερβολική ζέστη, έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγουν συχνά εξαντλημένα σε ασυνήθιστα μέρη.

Κάθε χρόνο στην Κρήτη, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Όρνιων (περισσότερο από 80% του εθνικού πληθυσμού), αρκετοί νεαροί γύπες περισυνελέγονται από δρόμους, στέγες και ταράτσες σπιτιών, ακόμα και από τη θάλασσα, αν είναι τυχεροί να τους προλάβει κάποιος άνθρωπος που να βρίσκεται κοντά!

Σε περίπτωση που βρείτε κάποιον γύπα ή άλλο πουλί εξαντλημένο, επικοινωνήστε άμεσα με κάποιο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες.

Natura 2000 – Εδώ ζούμε BalkanDetox LIFE
📷 Βαγγέλης Κουτουμάνος

Σχετικές αναρτήσεις

Τροχαίο στον Κηφισό: Maserati MC20 εμφανίζεται κομμένη στη μέση.

lazaros lazaros

Σαρωτικές πλημμύρες σε Καζακστάν και Ρωσία

lazaros lazaros

Καρχαρίας 3,5 μέτρων βγήκε στο Λιμάνι στο Βόλο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

lazaros lazaros