Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Πιθανή μια περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) μπορεί να χρειαστεί να συσφίξει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού στη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μάρτιν Σλέγκελ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ελβετική εφημερίδα SonntagsBlick.

Η SNB διατήρησε τον περασμένο μήνα αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 1,75%, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός -στο 1,6% τον Αύγουστο και εντός του εύρους στόχου της κεντρικής τράπεζας 0-2%- είχε υποχωρήσει.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής», φέρεται να είπε ο Σλέγκελ. «Αυτό εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί ο πληθωρισμός».

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters τον περασμένο μήνα, ανέφεραν ότι η SNB ολοκλήρωσε τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο Σλέκγελ επίσης ανέφερε ότι η ανάπτυξη πιθανότατα θα είναι συγκρατημένη το επόμενο έτος και ότι η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά.
Το ελβετικό φράγκο έφτασε στο ισχυρότερο επίπεδό του από το 2015 έναντι του ευρώ την περασμένη Παρασκευή, λόγω της αποστροφής του επενδυτικού κινδύνου λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθώς και της ευρείας αδυναμίας του ευρώ.
πηγη:insider.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκαινιάστηκε το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους – Άναψε η φλόγα για 121.692 ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών (εικόνες)

lazaros lazaros

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν

lazaros lazaros

Σύλλογος Τριγλιανων Ραφήνας.ΗΜΈΡΑ ΕΘΝΙΚΉΣ ΜΝΉΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΊΑ ΑΠΌ ΤΟ ΤΟΎΡΚΙΚΟ ΚΡΆΤΟΣ.

lazaros lazaros