Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου – Εκαψαν σχολικά, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες

Πολύ σοβαρή εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή του Ζωγράφου με πάνω από 10 οχήματα να παραδίδονται στο φλόγες, ανάμεσά τους πολλά σχολικά λεωφορεία.

Συγκεκριμένα στις φλόγες τυλίχθηκαν σχολικά λεωφορεία, Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ταξίλου.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από τα σχολικά λεωφορεία και επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα οχήματα.

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου – Εκαψαν σχολικά, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες-2
Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καεί τουλάχιστον πέντε σχολικά, έξι Ι.Χ. αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες.

Επιπλέον αναφέρθηκαν φθορές και σε άλλα παρακείμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου – Εκαψαν σχολικά, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες-3

Την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει η Κρατική Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι εμπρηστική επίθεση στην περιοχή είχε σημειωθεί και την Κυριακή, όταν τουλάχιστον πέντε οχήματα είχαν καταστραφεί ολοσχερώς.

Μαρτυρία κατοίκου

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει μιλώντας στην «Κ» τα όσα έγιναν λίγο μετά τις 3, αλλά και το πώς προσπάθησε να σώσει τις δύο μηχανές του που κάηκαν ολοσχερώς.

Εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου – Εκαψαν σχολικά, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες-4

«Ηταν 3 τα ξημερώματα όταν είδα μια λάμψη από το παράθυρο. Βγήκα έξω και είδα τα σχολικά του ιδιωτικού σχολείου να καίγονται. Δίπλα είχα παρκάρει τις δύο μηχανές μου. Προσπάθησα να τις απομακρύνω, αλλά η φλόγα ήταν έντονη και δεν τα κατάφερα. Αμέσως ανέβηκα στην πολυκατοικία να ανεβάσω τις τέντες για να μην πάρει φωτιά και η πολυκατοικία. Οι μηχανές μου κάηκαν ολοσχερώς».

Μιλώντας στην «Κ», η ιδιοκτήτρια του σχολείου, κ. Στέλλα Φραγκούλη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις 3 ξεκίνησε να χτυπάει το τηλέφωνο μου από γονείς που μένουν στην γειτονιά και μου το είπαν. Το προηγούμενο Σάββατο κάτω στην πανεπιστημιούπολη έκαιγαν. Τώρα ανέβηκαν προς τα πάνω. Δεν ξέρω».

«Θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα γιατί υπάρχουν διαμερίσματα εδώ γύρω. Δεν είχαμε πρόβλημα με κανέναν, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό. Κάηκαν όλα μας τα σχολικά και κάποια Ι.Χ. γειτόνων», προσθέτει η ίδια.

«Το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Στείλαμε email στους γονείς τα χαράματα ότι “εμείς εδώ θα είμαστε”. Υπάρχουν γονείς που είναι εργαζόμενοι, δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους εκ των πραγμάτων. Μας έπαιρναν γονείς και έκλαιγαν, το ίδιο και οι συνοδοί. Εμείς είμαστε εδώ να αποκαταστήσουμε το χαμόγελο για τα παιδιά. Τους είπαμε όμως ότι επειδή είναι μικρά παιδιά μπορεί να στεναχωρηθούν, να ταραχθούν, να φοβηθούν. Γείτονες είδαν πολλά άτομα μαζεμένα. Το σχολείο μέσα έχει υποστεί ζημιές», αναφέρει η κ. Φραγκούλη.

πηγη:kathimerini

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτίναξη 90% στις εξαγωγές λαδιού, διψήφια άνοδος για τρόφιμα-ποτά

lazaros lazaros

Vogue- Η Σίφνος στα 11 καλύτερα ταξιδιωτικά μέρη του κόσμου για το 2024

lazaros lazaros

Άγριο ξύλο σε αγώνα μπάσκετ στην Εύβοια – Παίχτες κατέληξαν στο νοσοκομείο (Βίντεο)

lazaros lazaros