Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Data Center στα Σπάτα. Δημήτρης Μάρκου Η κατασκευή του Data Center αναμενεται να δώσει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, να προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας στους κατοίκους και να δημιουργήσει ένα φιλόδοξο μέλλον.

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κου. Δημήτρη Μάρκου, της αναπληρώτριας Περιφερειάρχη κας. Χριστίνας Κεφαλογιάννη και δημοσιογράφων.

Η Microsoft μέσω της Διευθύνουσας Συμβούλου κας. Γιάννας Ανδρονοπούλου, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Data Center στα Σπάτα που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργεί πλήρως σε τρία χρόνια, σε μια πρωτοβουλία που σηματοδοτεί την προσφορά και την επένδυση της στο Δήμο μας.


Η κατασκευή του Data Center αναμένεται να δώσει την ευκαιρία επιπρόσθετα στην τοπική κοινωνία, να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, να προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας στους κατοίκους και να δημιουργήσει ένα φιλόδοξο μέλλον.

Μέσω προγραμμάτων όπως το Minecraft Education, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων και το AI 360 School για ενήλικες, η Microsoft επεκτείνει την προσφορά της σε ψηφιακές δεξιότητες με αναγνώριση πιστοποιητικών στις σύγχρονες τεχνολογίες και προετοιμάζει την περιοχή να εισαχθεί δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή με το «GRforGrowth 2.0 the AI era».

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τη Microsoft, ανοίγει νέους ορίζοντες για την τοπική κοινότητα και επεσήμανε πως τα Σπάτα μπαίνουν ενεργά στον ψηφιακό χάρτη, αφού πληρούν τις ιδανικές προδιαγραφές για μια ακόμη σημαντική επένδυση στον Δήμο μας, που ήδη φιλοξενεί δυο από τα σπουδαιότερα επενδυτικά έργα, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο της χώρας.


Στο πλαίσιο διατήρησης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομίας, ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος και η Microsoft σε συνεργασία με το Istorima και τη συνιδρύτρια του δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου, εγκαινιάζουν τα «cloud stories», όπου νέες και νέοι από την περιοχή των Σπάτων ως τοπικοί ερευνητές θα αναδείξουν τις ιστορίες των ανθρώπων της τοπικής κοινότητας.

Ήδη οι πρώτοι δύο ερευνητές που συστήθηκαν στο δημοσιογραφικό κοινό, είναι νέοι επιστήμονες από τα Σπάτα, η Μαρία Κοντάκη με σπουδές στην Ιστορία και Φιλοσοφία και ο Τάσος Ρεμπούσκος, απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών.
Το σημαντικό αυτό βήμα για τον Δήμο μας, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αποτελεί την πρώτη επένδυση που γίνεται στη χώρα, από την σκοπιά της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξής της.


Δημήτρης Μάρκου.

Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας.

https://spata-artemis.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Α.Ο. Τριγλία Ραφήνας Παλαίμαχοι. Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σύλλογοι και αθλητικοί φορείς κάνουμε την προσπάθεια μας!!

lazaros lazaros

Συνάντηση της Δημάρχου Διονύσου κα. Κ. Μαϊχόσογλου με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια.

lazaros lazaros

Οι Πρώτες Δηλώσεις του νέου Γενικού Γραμματέα Δασών

lazaros lazaros